Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Nέο χτύπημα στην Binance από Ιταλία: Δεν έχει εξουσιοδότηση να παρέχει υπηρεσίες

Nέο χτύπημα στην Binance από Ιταλία: Δεν έχει εξουσιοδότηση να παρέχει υπηρεσίες
Υπό πίεση μεγάλη πίεση η Binance, έπειτα από διαδοχικές απαγορεύσεις
Σχετικά Άρθρα

Νέο χτύπημα δέχτηκε η Binance, αυτήν τη φορά από τις ρυθμιστικές αρχές στην Ιταλία, που θεωρούν ότι η εταιρεία δεν διαθέτει την απαραίτητη εξουσιοδότηση ώστε να παρέχει επενδυτικές υπηρεσίες στη χώρα.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε η ιταλική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς CONSOB, «οι εταιρείες του Ομίλου Binance δεν έχουν εξουσιοδότηση να παρέχουν επενδυτικές υπηρεσίες και δραστηριότητες στην Ιταλία».
Επίσης, σημείωσε ότι το ανταλλακτήριο είναι πηγή συνεχούς ανησυχίας, ενώ συμβούλευσε τους χρήστες να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί όταν πραγματοποιούν συναλλαγές με κρυπτονομίσματα.
Η ανακοίνωση ακολουθεί μια σειρά παρόμοιων δηλώσεων από χρηματοοικονομικές ρυθμιστικές αρχές που συμβουλεύουν τους καταναλωτές ότι η Binance είναι ανεξέλεγκτη και μη εξουσιοδοτημένη να λειτουργεί στις δικαιοδοσίες τους.
Υπενθυμίζεται ότι η Πολωνία το Ηνωμένο Βασίλειο, τα Νησιά Κέιμαν, η Ιαπωνία, η Ταϊλάνδη και η Γερμανία εξέδωσαν πρόσφατα ανάλογες προειδοποιήσεις αλλά και εξαπέλυσαν κατηγορίες σχετικά με την εμπορία κρυπτονομισμάτων μέσω της Binance.

H Άγρια Δύση των κρυπτονομισμάτων

Η εταιρεία Binance του Changpeng Zhao βρίσκεται παντού και πουθενά.
Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων έχει διενεργήσει μόνο το 2021 συναλλαγές τρισεκ. δολ., μετατρέποντας σε ψηφιακά νομίσματα fiat χρήματα σε όλο τον κόσμο μέσω ενός αστερισμού συνεργατών.
Και όμως, δεν έχει έδρα.
Aπό τα Νησιά Cayman, έχει εξελιχθεί με εξαιρετική ταχύτητα σε έναν κορυφαίο παίκτη στον κλάδο.
Πλέον, όμως, πρέπει να αντιμετωπίσει τον έλεγχο των δυτικών ρυθμιστικών αρχών.
Προηγουμένως, ο Καναδοκινέζος ιδιοκτήτης της είχε εκδιωχθεί από την Κίνα, αλλά και από την Ιαπωνία, καθώς είχε λάβει προειδοποίηση πως δεν είχε εξουσιοδότηση για την πραγματοποίηση συναλλαγών μέσω κρυπτονομισμάτων.
Μέχρι που προσγειώθηκε στη Μάλτα, με τον τότε πρωθυπουργό να καλωσορίζει την Binance με ανοιχτές αγκάλες, παρά τις περί του αντιθέτου εισηγήσεις από τις ευρωπαϊκές αρχές.
Ο Zhao, του οποίου η περιουσία εκτιμήθηκε από το Forbes σε σχεδόν 2 δισ. δολάρια όταν το bitcoin ανέβαινε τον Μάρτιο, επιμένει ότι η εταιρεία δεν έχει επίσημη έδρα.
«Πρέπει να έχετε μια οντότητα, πρέπει να έχετε μια έδρα, πρέπει να έχετε έναν τραπεζικό λογαριασμό.
Όλα αυτά τα πράγματα δεν χρειάζεται να υπάρχουν για εταιρείες blockchain», είπε σε μια διάσκεψη το 2020.
Και, λογικά, τον κυνήγησαν…
https___d6c748xw2pzm8.cloudfront.net_prod_4cbe3aa0-db1a-11eb-bbef-13c5b7759df7-standard_2.png
«Ξέπλυμα»

Η κανονιστική επίθεση εναντίον της εταιρείας και ορισμένων θυγατρικών της οφείλεται στο γεγονός ότι οι οικονομικοί επόπτες σε όλο τον κόσμο ανησυχούν ότι χρήματα από ναρκωτικά, ransomware και άλλα εγκλήματα ξεπλένονται στο νόμιμο τραπεζικό σύστημα μέσω μη εποπτευόμενων κόμβων που έχουν να κάνουν με τα κρυπτονομίσματα.
«Τα ανταλλακτήρια είναι τα σύνορα μεταξύ του σκοτεινού ιστού και του ρυθμιζόμενου fiat κόσμου», λέει ο Tom Keatinge, ειδικός σε θέματα οικονομικού εγκλήματος στο Royal United Services Institute.
Η σύγκρουση με την Binance δίνει μια γεύση για το τι θα επακολουθήσει, λένε οι ειδικοί.
Πενήντα δύο χώρες ρυθμίζουν τώρα «παρόχους υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων» και έξι τους έχουν απαγορεύσει εντελώς.
Οι αρχές φοβούνται ότι οι traders χρησιμοποιούν βρώμικα χρήματα για να αγοράσουν το ψηφιακά ισοδύναμά τους ή να το αποδεχτούν ως πληρωμή για εγκληματικές δραστηριότητες.
«Η αγορά των κρυπτονομισμάτων είναι μια άγρια δύση του τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και σε μεγάλο βαθμό εξακολουθεί να είναι» λέει ο David Lewis, εκτελεστικός γραμματέας της FATF.
Η Binance λέει ότι είναι «κατηγορηματικά αναληθές» ότι στερείται επαρκούς ικανότητας συμμόρφωσης και συνεχίζει να επενδύει.
Σε κάθε περίπτωση, οι χρήστες πρέπει να γνωρίζουν τα κρυπτονομίσματα μπορεί να αποδειχθούν… καζίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης