Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Fidelity: Στα κρυπτονομίσματα ετοιμάζονται να επενδύσουν 7 στους 10 θεσμικούς στις ΗΠΑ το επόμενο διάστημα

Fidelity: Στα κρυπτονομίσματα ετοιμάζονται να επενδύσουν 7 στους 10 θεσμικούς στις ΗΠΑ το επόμενο διάστημα

Η αστάθεια των τιμών είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για τους νέους επενδυτές

Επτά στους 10 θεσμικούς επενδυτές αναμένουν να επενδύσουν ή να αγοράσουν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία στο μέλλον, αν και η αστάθεια των τιμών είναι το κύριο εμπόδιο για τις τοποθετήσεις.

Αυτό αναφέρει νέα ανάλυση της Fidelity Investments, μεταξύ 1.100 θεσμικών επενδυτών που συμμετείχαν σε έρευνα παγκοσμίως από την Coalition Greenwich για λογαριασμό της Fidelity Digital Assets.
Μεταξύ Δεκεμβρίου και Απριλίου οι θεσμικοί δήλωσαν ότι είχαν επενδύσεις σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.
Περίπου το 90% εκείνων που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στο μέλλον δήλωσαν ότι αναμένουν ότι τα χαρτοφυλάκια της εταιρείας ή των πελατών τους θα περιλαμβάνουν επενδύσεις σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με την έρευνα.
Αυτό περιελάμβανε άμεσες επενδύσεις σε κρυπτογράφηση ή έκθεση μέσω μετοχών εταιρειών κρυπτογράφησης ή άλλων επενδυτικών προϊόντων.

Πρωτοπόρος η Fidelity

Η Fidelity Digital Assets, είναι ο βραχίονας κρυπτογράφησης της Fidelity Investments με έδρα τη Βοστώνη και προσφέρει υπηρεσίες θεματοφυλακής και εκτέλεσης θεσμικών επενδύσεων για περιουσιακά στοιχεία όπως το bitcoin.
Η εταιρεία ήταν ένας από τους πρώτους κύριους παρόχους χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών που αγκάλιασαν τα κρυπτονομίσματα, τα οποία όλο και περισσότερο προσελκύουν καθιερωμένα χρηματοοικονομικά ιδρύματα.
Παρά το γενικό ενδιαφέρον, οι τιμές κρυπτογράφησης και ο όγκος συναλλαγών έχουν υποχωρήσει.
Το Bitcoin έχει πέσει περίπου 50% από το υψηλό του τον Απρίλιο.

Εμπόδιο η αστάθεια

Οι εταιρείες που ρωτήθηκαν ανέφεραν την αστάθεια των τιμών ως το μεγαλύτερο εμπόδιο για τους νέους επενδυτές, ακολουθούμενη από την έλλειψη θεμελιωδών που απαιτούνται για την αξιολόγηση της αξίας και των ανησυχιών σχετικά με τη χειραγώγηση της αγοράς.
Σε μια έρευνα τον περασμένο μήνα, η JPMorgan, βρήκε μόνο το 10% των θεσμικών εταιρειών επενδύσεων που διαπραγματεύονται κρυπτονομίσματα, με σχεδόν το ήμισυ να χαρακτηρίζει την αναδυόμενη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων ως «ποντικοφάρμακο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης