Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Νότια Κορέα: Σκληρότερα μέτρα για να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή μέσω κρυπτονομισμάτων

Νότια Κορέα: Σκληρότερα μέτρα για να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή μέσω κρυπτονομισμάτων
Κρυπτονομίσματα: Αυστηροποιεί τους κανόνες για την φοροδιαφυγή η Νότια Κορέα

Η Νότια Κορέα θα λάβει σκληρότερα μέτρα για να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή επενδυτών κρυπτονομισμάτων και όσων εμφανίζουν υψηλά εισοδήματα καθώς επιδιώκει να βρει νέα έσοδα για να καλύψει το αυξανόμενο κόστος της πρόνοιας, όπως δήλωσε το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας τη Δευτέρα.
Η κυβέρνηση προτείνει την αναθεώρηση των φορολογικών κωδικών έτσι ώστε οι φορολογικές αρχές να μπορούν να κατασχέσουν περιουσιακά στοιχεία που προέρχονται από κρυπτονομίσματα και κατέχουν φοροφυγάδες ακόμα κι αν αυτά τα κρυπτονομίσματα αποθηκεύονται σε ψηφιακά πορτοφόλια.
Η αυστηροποίηση των κανόνων είναι μέρος του ευρύτερου ελέγχου της Νότιας Κορέας για την ενίσχυση της εποπτείας των συναλλαγών με κρυπτονομίσματα προκειμένου να εξαλειφθεί η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και άλλα οικονομικά εγκλήματα στα οποία χρησιμοποιούνται τα ψηφιακά νομίσματα.
Η κυβέρνηση έχει αυξήσει τους φόρους σε αυτούς που εμφανίζουν μεγάλα εισοδήματα και σε ομίλους προκειμένου να διασφαλίσει πως οι πλούσιοι πολίτες της χώρας μοιράζονται το βάρος του κόστους του γηράσκοντος πληθυσμού καθώς η Νότια Κορέα έγινε η ταχύτερη γηράσκουσα κοινωνία στον κόσμο με τον μικρότερο ρυθμό γεννήσεων το 2020.
Η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί έναν πυλώνα της επανεξέτασης του φορολογικού συστήματος της κυβέρνησης ετησίως, η οποία επιδιώκει να αναθεωρήσει συνολικά 16 φορολογικούς κανόνες.
Η κυβέρνηση επίσης πρότεινε περισσότερα φορολογικά κίνητρα σε εταιρείες που προχωρούν σε προσλήψεις ειδικά εκτός της Σεούλ και επίσης πρότεινε να μειώσει τους φόρους σε εταιρείες που θα επαναφέρουν την παραγωγή τους στην χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης