Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Σε απόλυτη σύγχυση οι αναλυτές για Bitcoin και Cardano - Eκτιμήσεις για άλμα στα 100.000 δολ. αλλά και πτώση έως -40%

Σε απόλυτη σύγχυση οι αναλυτές για Bitcoin και Cardano - Eκτιμήσεις για άλμα στα 100.000 δολ. αλλά και πτώση έως -40%
Σχιζοφρένεια μεταξύ Bull και Bear…
Σχετικά Άρθρα

Τo Bitcoin θα μπορούσε να αυξηθεί είτε στα 100.000 δολάρια είτε να κατρακυλήσει στα 30.000 δολάρια μέχρι τα Χριστούγεννα.
Αυτό επισημαίνουν αναλυτές, των οποίων απόψεις έχουν περιπλέξει τα πράγματα σε ό,τι αφορά τις τοποθετήσεις των επενδυτών.
Σε ανάρτησή του στο Twitter την Πέμπτη 26 Αυγούστου, ο γνωστός και μη εξαιρετέος PlanB, δημιουργός του μοντέλου stock-to-flow, που σχετίζεται με το Bitcoin, έσπειρε σπόρους αμφιβολίας… στους θιασώτες της bear market.
Με το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα να τυγχάνει διαπραγμάτευσης στα 48.000 δολάρια, o αναλυτής υποστηρίζει πως στο τέλος του έτους η τιμή του θα κινείται στα 135.000 δολάρια.
Η πρόσφατη πρόβλεψή του για ένα ελάχιστο μηνιαίο κλείσιμο για τον Αύγουστο ταιριάζει ακριβώς με τις τρέχουσες τιμές - και αν οι υπόλοιπες τέσσερις είναι εξίσου ακριβείς, το Bitcoin θα μπορούσε να τελειώσει το 2021 στα 135.000 δολάρια.
Όπως είναι γνωστό, το μοντέλο Stock-to-flow εκτιμά μια μέση τιμή 100.000 δολ. για το Bitcoin σε αυτόν τον κύκλο μειώσεως, αλλά η περίοδος του Μαΐου μπέρδεψε κάπως... τα πράγματα.
Εναλλακτικά, ένα άλλο λογαριθμικό μοντέλο, που δημιουργήθηκε από χρήστη του φόρουμ Bitcointalk Trololo το 2014, προβλέπει μειωμένες αποδόσεις.
Βάσει αυτού, λοιπόν, αναμένεται ραγδαία υποχώρηση του λεγόμενου και ψηφιακού χρυσού στα 30.000 δολάρια στο τέλος του τρέχοντος έτους.
Ο PlanB πιστεύει ότι αυτό το σενάριο είναι το λιγότερο πιθανό, ωστόσο, όπως λέει, οι επόμενοι μήνες θα… δείξουν.

Bull market για το Cardano…

Παράλληλα, προς νέα ρεκόρ φαίνεται πως οδεύει το ADA του Cardano, παρότι τις τελευταίες ημέρες έχει καταγράψει πτώση 16,91%, στα 2,47 $.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, αυτή η διόρθωση ήταν απολύτως φυσιολογική, καθώς μετά ένα ανοδικό ξέσπασμα 120% οι επενδυτές έσπευσαν να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους.
Πάντως, αυτή τη στιγμή, η πορεία του γραφηματικά σχηματίζει μια bull flag, με τους traders να «στοχεύουν» προς τη δεύτερη ανοδική κορυφή.

Το «κοντάρι σημαίας» του Cardano έχει μήκος 0,58 δολάρια.
Ως αποτέλεσμα, ο στόχος της bull flag του ADA είναι τα 3,05$ αν μετρηθεί από το κάτω μέρος του μοτίβου, στα 2,47 $ - περίπου 23,65% υψηλότερος.

Υποστηρικτικά θεμελιώδη


Τα bullish θεμελιώδη προέκυψαν κυρίως λόγω της ευφορίας που έχει προκληθεί λόγω της αναβάθμισης Alonzo, η οποία ενσωματώνει τη λειτουργία των έξυπνων συμβολαίων.
Η είδηση αύξησε τις ελπίδες ότι ο Cardano θα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί το Ethereum, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα έξυπνων συμβάσεων, το οποίο τον τελευταίο καιρό αντιμετώπισε προβλήματα στο δίκτυο και υψηλότερα τέλη συναλλαγών.

Ως αποτέλεσμα, η ζήτηση για το εγγενές περιουσιακό στοιχείο του Cardano, ADA, αυξάνεται σταθερά.
Στην τελευταία εκδήλωση Cardano 360, τα κορυφαία στελέχη της ανακοίνωσαν περαιτέρω σχέδια για την προσέλκυση χρηστών blockchain Ethereum.
Ο Francisco Landino, διευθυντής έργου στο IOHK -το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης πίσω από τον Cardano- είπε ότι ο Cardano θα ξεκινήσει το testnet του εργαλείου ERC-20 την επόμενη εβδομάδα.
Ως αποτέλεσμα, οι χρήστες αναμένεται να μεταφέρουν τα token Ethereum (ERC-20) στο εγγενές blockchain του Cardano.

 

Θα διορθώσει;

Από τη μια, οι επενδυτές του Cardano δεν διστάζουν να αντικρίσουν τα 3 ευρώ για το ADA.
Από την άλλη, όμως, συντρέχουν παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν το κρυπτονόμισμα σε πτώση έως 40%.
Υπενθυμίζεται ότι το εγγενές token του Blockchain έπιασε νέα ιστορικά υψηλά τη Δευτέρα 23 Αυγούστου, στα 2,899 δολάρια.
Πολλοί αναλυτές, συμπεριλαμβανομένου του ψευδώνυμου χαρτογράφου PostyXBT, σημείωσαν ότι το token του Cardano είχε εισέλθει σε «price discovery mode».
Εν τω μεταξύ, ο David Gokhshtein άφησε να εννοηθεί ότι το Bull Run του ADA ενδέχεται να συνεχιστεί μέχρι την αναβάθμιση Alonzo, την ημέρα που το Blockchain θα ενσωματώσει τη λειτουργία των έξυπνων συμβολαίων.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η αναβάθμιση Alonzo εισάγει μια εγγενή γλώσσα ανάπτυξης συμβολαίων που ονομάζεται Plutus.
Το Plutus είναι ήδη διαθέσιμο για δοκιμές και συστήνει τον λειτουργικό προγραμματισμό για τη δημιουργία έξυπνων συμβάσεων στους καθημερινούς χρήστες.
Κατά συνέπεια, οι «ταύροι» του ADA αναμένουν το token να ανθίσει στις επόμενες συνεδριάσεις, καθώς το Cardano, πλέον, προσελκύει ολοένα περισσότερους προγραμματιστές DeFi εφαρμογών.
Ωστόσο, κάποιοι δείκτες του Cardano προβλέπουν ένα βραχυπρόθεσμο σοκ, κάτι που μπορεί να προκαλέσει διόρθωση για το ADA έως και 40%, παρά τη διατήρηση της μακροπρόθεσμης ανοδικής προοπτικής του.
Ο ημερήσιος δείκτης σχετικής ισχύος (RSI) του token του Cardano έχει εισχωρήσει στη ζώνη «Υπερβολική αγορά», περίπου στις 83.
Με άλλα λόγια, έχει υπεραγοραστεί.
Οι traders θεωρούν ότι τιμή RSI άνω του 70 είναι υπερτιμημένη.
Ως αποτέλεσμα, o δείκτης δίνει σήμα πώλησης προκειμένου να εξασφαλιστούν τα μεγαλύτερα δυνατά κέρδη.
Για παράδειγμα, η αύξηση των επιτοκίων ADA/USD το πρώτο τρίμηνο του 2021 ώθησε την ένδειξη RSI πάνω από 90.

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης