Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Θα διασπάσει το Bitcoin το φράγμα των 50.000 δολ.; - Τα σημεία κλειδιά για τους traders

Θα διασπάσει το Bitcoin το φράγμα των 50.000 δολ.; - Τα σημεία κλειδιά για τους traders
Η αντίσταση… κρατάει τους «ταύρους» του Bitcoin υπό έλεγχο
Σχετικά Άρθρα

Με το Bitcoin την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές στα 48.000 δολάρια, αλλά και με τους αναλυτές να είναι διχασμένοι για το αν η μετέπειτα πορεία του κρυπτονομίσματος είναι ανοδική ή καθοδική, από ό,τι φαίνεται, 5 σημεία κλειδιά πρόκειται να ορίσουν την εξέλιξη των πραγμάτων.

Το δολάριο υποχώρησε ενώ οι μετοχές γνώρισαν νέα υψηλά: Οι μετοχές, μετά την ομιλία του προέδρου της Fed, Jerome Powell, στο Jackson Hole, βρέθηκαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.
Αντίστοιχα, το δολάριο επλήγη, με τον δείκτη δολαρίου να υποχωρεί επί πολλές ημέρες.
Τέτοιου είδους συνθήκες, αν μη τι άλλο, είναι ευνοϊκές για το Bitcoin, ελλείψει μη ούριων ανέμων από το περιβάλλον των μάκρο.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Powell ήταν χαλαρός σε σχέση με όσα προεξοφλούσε η αγορά» δήλωσε ένας αναλυτής στο Bloomberg

Η αντίσταση κρατάει τους «ταύρους» του Bitcoin υπό έλεγχο.
Το Σάββατο και η Κυριακή δεν ήταν βαρετές ημέρες για τους συναλλασσόμενους του Bitcoin, με το κρυπτονόμισμα να αγγίζει τα 49.000, κάτι που αναπτέρωσε τις ελπίδες για την κατάκτηση της κορυφής των 50.000 δολαρίων.
Στο τέλος, ωστόσο, δύο προσπάθειες που έγιναν απέτυχαν, με αποτέλεσμα η ισοτιμία BTC/USD να παραμείνει σε στενό εύρος, στη ζώνη άνω των 40.000 δολαρίων.
Τη Δευτέρα 30 Αυγούστου, η εικόνα παρέμεινε ίδια, με το κρυπτονόμισμα να κινείται πάνω από την αντίσταση των 47.000 δολαρίων.
Σε ένα αβέβαιο περιβάλλον, άλλοι προειδοποιούν ότι η δύναμη των αγοραστών μπορεί να καταρρεύσει βραχυπρόθεσμα για να παραγάγει χαμηλότερα σημεία υποστήριξης.

Το hash rate: Είναι μια κατάσταση που θα μπορούσε να επηρεάσει με οποιοδήποτε άλλο τρόπο το Bitcoin πέρα από την τρέχουσα τιμή - τα θεμελιώδη στοιχεία παρουσιάζουν επιβράδυνση.
Μετά από μια εντυπωσιακή ανοδική προσαρμογή στο ύψος του 13,2% πριν από μια εβδομάδα, το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα διανύει περίοδο σταθερότητας - σήμερα εκτιμάται ότι θα αυξηθεί λιγότερο από 1%.
Αυτό το ποσοστό μπορεί να αποκτήσει αρνητικά πρόσημα μετά από μια μαζική επιστροφή των miners στο δίκτυο τις τελευταίες εβδομάδες.
Αντίστοιχα, το hash rate του δικτύου παραμένει επίσης σε υψηλά επίπεδα, πλησιάζοντας 125 exahashes ανά δευτερόλεπτο (EH/s).
Το hash rate έχει ανακάμψει από τον Ιούλιο και τώρα απέχει μόλις 40 EH/s από τα υψηλά όλων των εποχών, έχοντας προσθέσει 4 EH/s από την περασμένη Δευτέρα. 

Τα 50.000 δολάρια

Ποιες είναι οι πιθανότητες το Βitcoin να διασπάσει τα 50.000 δολάρια;
Όπως ανέφερε η Cointelegraph, η επικείμενη δημοσίευση δεδομένων για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ την Παρασκευή μπορεί να σφραγίσει την επιστροφή του BTC.
Κατά τ’ άλλα τα συστατικά για τις 50.000… υπάρχουν: ουδέτερα ποσοστά χρηματοδότησης σε όλες τις πλατφόρμες συναλλαγών και μια αυξανόμενη προσφορά σταθερών νομισμάτων, που ξεπερνά τα 19 δισεκατομμύρια δολάρια/
«Από την αύξηση των 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ σε μία ημέρα στις 24 Αυγούστου, τα συσσωρευμένα σταθερά νομίσματα σε κεντρικά χρηματιστήρια ξεπέρασαν τα 19 δισεκατομμύρια σε μια εβδομάδα», σημείωσε τη Δευτέρα η εταιρεία ανάλυσης αλυσίδων CryptoQuant επικαλούμενη στοιχεία από την CoinGecko.

Ψυχολογία: Η ιδέα ότι το Bitcoin αντιμετωπίζει το «τελευταίο εμπόδιο» του προτού προκαλέσει υψηλά επίπεδα όλων των εποχών, είναι αναμφισβήτητα ήδη ορατό στο συναίσθημα των traders.
Αφού το BTC/USD πρόσθεσε 60% σε εβδομάδες, το συναίσθημα πήγε από τον «ακραίο φόβο» στην «ακραία απληστία» - σύμφωνα με τον δείκτη Crypto Fear & Greed Index.
Τώρα, καθώς ο ρυθμός των κερδών έχει επιβραδυνθεί λόγω της αντίστασης των 50.000 δολαρίων, το «ακραίο» συναίσθημα έχει δώσει τη θέση του σε μια πιο μέτρια βαθμολογία «απληστίας» στον Δείκτη.
Ο Αύγουστος ήταν στην πραγματικότητα ως επί το πλείστον σταθερός ως προς το συναίσθημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης