Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

ΗΠΑ: Διαβουλεύσεις και εκθέσεις για τη λειτουργία των stablecoins από το υπουργείο Οικονομικών

ΗΠΑ: Διαβουλεύσεις και εκθέσεις για τη λειτουργία των stablecoins από το υπουργείο Οικονομικών

Στο επίκεντρο των συζητήσεων στο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ τέθηκαν οι κίνδυνοι αλλά και τα οφέλη από τα stablecoins- έναν ταχέως αναπτυσσόμενο τύπο κρυπτονομισμάτων, η αξία των οποίων συνδέεται με τα παραδοσιακά νομίσματα

Σχετικά Άρθρα

Διαδοχικές συναντήσεις με παράγοντες της αγοράς είχαν τις τελευταίες ημέρες στελέχη του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters σε δημοσίευμά του την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων, σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, τέθηκαν οι κίνδυνοι αλλά και τα οφέλη από τα stablecoins- έναν ταχέως αναπτυσσόμενο τύπο κρυπτονομισμάτων, η αξία των οποίων συνδέεται με τα παραδοσιακά νομίσματα.
Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Ουάσιγκτον ανησυχούν για την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά κρυπτονομισμάτων που ξεπέρασε τα ρεκόρ των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων τον Απρίλιο.
Οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές για το χρηματοπιστωτικό κλάδο επιδιώκουν να κατανοήσουν τους κινδύνους και τις ευκαιρίες που ενέχουν τα κρυπτονομίσματα για το παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ και σχεδιάζουν να εκδώσουν μια σειρά εκθέσεων σχετικά με το θέμα τους επόμενους μήνες.

Κανονιστικό πλαίσιο

Τον Ιούλιο, η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen δήλωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί γρήγορα για να θεσπίσει ένα κανονιστικό πλαίσιο για τα σταθερά νομίσματα.
Όπως επισημαίνει το Reuters, σε μία ένδειξη ότι οι προσπάθειες εντείνονται, οι αξιωματούχοι του Υπουργείου Οικονομικών συναντήθηκαν αυτήν την εβδομάδα με στελέχη της χρηματοπιστωτικής βιομηχανίας για να συζητήσουν πιθανές ρυθμίσεις για το σταθερό Bitcoin.

Εποπτικό καθεστώς

Πηγές ανέφεραν ότι δύο από τους ανθρώπους είπαν ότι σε συναντήσεις αυτήν την εβδομάδα, μία από τις οποίες πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021, οι αξιωματούχοι ρώτησαν εάν τα σταθερά νομίσματα θα απαιτούσαν άμεση εποπτεία εάν γίνουν εξαιρετικά δημοφιλή.
Συζήτησαν επίσης πώς οι ρυθμιστικές αρχές θα μπορέσουν να μετριάσουν τους κινδύνους αν πάρα πολλοί άνθρωποι ταυτόχρονα επιχειρήσουν να ρευστοποιήσουν τα stablecoin τους.
Οι αξιωματούχοι ρώτησαν επίσης για το πώς πρέπει να δομηθούν τα stablecoins, πώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, εάν το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο είναι επαρκές και άλλα θέματα ασφάλειας.

Διαβουλεύσεις

Αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών συναντήθηκαν επίσης νωρίτερα την εβδομάδα με μια ομάδα τραπεζικών και πιστωτικών ενώσεων για να συζητήσουν παρόμοια θέματα.
Οι πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν στις συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας είναι πιθανό να βοηθήσουν στη διαμόρφωση μιας ευρείας έκθεσης του υπουργείου Οικονομικών για τα σταθερά νομίσματα που αναμένεται τους επόμενους μήνες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε το υπουργείο εξετάζει «πιθανά οφέλη και κινδύνους από τα σταθερά νομίσματα για τους χρήστες, τις αγορές ή το χρηματοπιστωτικό σύστημα».
«Καθώς αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται, το Υπουργείο Οικονομικών συναντάται με ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόμενων μερών, συμπεριλαμβανομένων των υποστηρικτών των καταναλωτών, των μελών του Κογκρέσου και των συμμετεχόντων στην αγορά», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης