Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Fundstrat: Άνοδος +50% για το Bitcoin αν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ εγκρίνει το ETF του

Fundstrat: Άνοδος +50% για το Bitcoin αν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ εγκρίνει το ETF του
Σε νέα ιστορικά υψηλά αναμένεται να βρεθεί το Bitcoin

Σε νέα ιστορικά υψηλά αναμένεται να βρεθεί το Bitcoin, στην περίπτωση που η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς, δηλαδή η SEC, εγκρίνει ETF, δηλαδή διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο, συνδεδεμένο με το κρυπτονόμισμα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η επενδυτική εταιρεία Fundstrat.
Η τρέχουσα πτώση του Bitcoin, που βρίσκεται περίπου 33% κάτω από τα ιστορικά υψηλά του, δεν φαίνεται να πτoεί τη Fundstrat, με την επενδυτική εταιρεία να παραμένει πεπεισμένη ότι τόσο δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα όσο και το ethereum θα πετάξουν σε νέα ύψη σπάζοντας τα… κοντέρ.

Οι καταλύτες

Σε report της την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, η Fundstrat αναφέρει ότι πιθανός καταλύτης για να «πάρει τα πάνω της» η αγορά των κρυπτονομισμάτων είναι οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές να συνεχίσουν να διατηρούν την… αγάπη τους για τα cryptos.
Επίσης, θετικά αναμένεται να επενεργήσει το γεγονός πως η εποχή, δηλαδή ο μήνας Οκτώβριος, θεωρείται ευνοϊκή για την αγορά, ενώ θετικά θα συμβάλει, κυρίως, το πιθανό «πράσινο φως» για ένα Bitcoin ΕΤF από την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς.
Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να λησμονείται η αναβάθμιση του Blockchain του Ethereum. 
Υπό την αίρεση των προαναφερθέντων, λοιπόν, σύμφωνα με τη Fundstrat, το Bitcoin θα αυξηθεί κατά 50%, στα 65.000 δολ., και το Ethereum 46%, στα 4.380.
Βέβαια, η επενδυτική εταιρεία αναφέρει πως αυτά τα ποσά δεν είναι «ταβάνι» και ότι το Bitcoin μπορεί φτάσει στον στόχο των 100.000 δολ.
«Οι αρκούδες αδρανοποιούνται το φθινόπωρο όταν μιλάμε για το Bitcoin» επισημαίνει η Fundstrat, παραθέτοντας στοιχεία και ιστορικά δεδομένα για το κρυπτονόμισμα.
Από το 2011 και εξής το bitcoin παρουσιάζει κέρδη τον Οκτώβριο, με μέση απόδοση 32%.
Αντίθετα, ο Σεπτέμβριος επιφυλάσσει αρνητικές αποδόσεις στο 70% των περιπτώσεων (μέση απόδοση 15%).
6155da04b414c10018631712.webp
Εν τω μεταξύ, όπως σημειώνει η Fundstrat, ο πρόεδρος της SEC Gary Gensler παραμένει θετικός στην ιδέα ενός bitcoin ETF που θα είναι συνδεδεμένο με συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και θα «λειτουργήσει» βάσει του Investments Company Act του 1940.
Και ενώ το καναδέζικο ETF που είναι συνδεδεμένο με bitcoin έχει προσελκύσει μόνο 15 δολ. εκατομμύρια από την έναρξη διαπραγμάτευσής του, η Fundstrat λέει ότι αυτό δεν είναι το ζητούμενο
«Δεν έχει σημασία πόσα κεφάλαια θα εισρεύσουν σε αυτά τα ETF, εφόσον η spot αγορά για το bitcoin ενισχυθεί από τη βελτιωμένη ψυχολογία» επισημαίνεται. 
Σε ό,τι αφορά το Ethereum, «αναμένουμε ότι θα υπάρξουν θετικά συναισθήματα γύρω από το ορόσημο της αναβάθμισης που μπορεί να προκαλέσει αυξημένες κερδοσκοπικές ροές.
Σε αυτό το πλαίσιο, εμμένουμε στην άποψη ότι κάθε short πώληση είναι μια ευκαιρία να αυξηθεί η θέση κάποιου άλλου επενδυτή, καθώς εξακολουθούμε να αναμένουμε τόσο για το Bitcoin όσο και για το Ethereum να φτάσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα» καταλήγει η Fundstrat.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης