Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Το Bitcoin έσπασε σε ελάχιστα λεπτά όλες τις αντιστάσεις, ολοταχώς για τα 50.000 δολ. - Πού οφείλεται το bull run

Το Bitcoin έσπασε σε ελάχιστα λεπτά όλες τις αντιστάσεις, ολοταχώς για τα 50.000 δολ. - Πού οφείλεται το bull run
Όλες οι αντιστάσεις γκρεμίστηκαν και πλέον, απόρροια ενός κλασικού short squeeze...

Πείτε «γεια» στον Οκτώβριο. Αυτή είναι η μόνιμη επωδός των Bitcoin maximalists αλλά και γενικότερα των θιασωτών της αγοράς των κρυπτονομισμάτων, οι οποίοι, καθώς φαίνεται, σε ελάχιστα λεπτά, την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου, έδωσαν το σύνθημα για ένα απίστευτο Bull Run, που εκτόξευσε το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα πέριξ της ζώνης των 50.000 δολαρίων.
Όλες οι αντιστάσεις γκρεμίστηκαν και πλέον, απόρροια ενός κλασικού short squeeze, το οποίο οδήγησε σε ρευστοποιήσεις θέσεων ύψους 270 εκατομμυρίων δολαρίων, τα υπόλοιπα είναι απλώς...ιστορία.  
[Τα cryptos είχαν σορταριστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από κάποιους επενδυτές επειδή αναμενόταν να πέσει η τιμή τoυς (λόγω κακών οικονομικών στοιχείων, παρατυπιών).

Κάποιοι άλλοι traders, όμως, βλέποντας το μεγάλο αυτό ποσοστό σορταρίσματος αποφάσισαν να κάνουν το αντίθετο.
Δηλαδή να αγοράσουν θέσεις, με σκοπό να ανεβάσουν την τιμή].
 
Σύμφωνα με δεδομένα που μεταδίδει τόσο το Coin Telegraph όσο και το TradingView, το Bitcoin έφτασε τα 47.800 δολάρια, αυξανόμενο μέσα σε ελάχιστα λεπτά κατά 3.000 δολάρια.
Η απότομη άνοδος, ουσιαστικά, είχε προεξοφληθεί από την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, καθώς τα νέα ήταν, σε γενικές γραμμές, καλά.
Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση πως έχει σκοπό να επιβάλει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να καταστείλει τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα.

Fundstrat: Άνοδος +50% για το Bitcoin αν…

Σε νέα ιστορικά υψηλά αναμένεται να βρεθεί το Bitcoin, στην περίπτωση που η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς, δηλαδή η SEC, εγκρίνει ETF, δηλαδή διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο, συνδεδεμένο με το κρυπτονόμισμα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η επενδυτική εταιρεία Fundstrat.
Όπως σημειώνεται σχετικά, ο πρόεδρος της SEC Gary Gensler παραμένει θετικός στην ιδέα ενός bitcoin ETF που θα είναι συνδεδεμένο με συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και θα «λειτουργήσει» βάσει του Investments Company Act του 1940.
Και ενώ το καναδέζικο ETF που είναι συνδεδεμένο με bitcoin έχει προσελκύσει μόνο 15 δολ. εκατομμύρια από την έναρξη διαπραγμάτευσής του, η Fundstrat λέει ότι αυτό δεν είναι το ζητούμενο
«Δεν έχει σημασία πόσα κεφάλαια θα εισρεύσουν σε αυτά τα ETF, εφόσον η spot αγορά για το bitcoin ενισχυθεί από τη βελτιωμένη ψυχολογία» επισημαίνεται.
Σε ό,τι αφορά το Ethereum, «αναμένουμε ότι θα υπάρξουν θετικά συναισθήματα γύρω από το ορόσημο της αναβάθμισης που μπορεί να προκαλέσει αυξημένες κερδοσκοπικές ροές.
Σε αυτό το πλαίσιο, εμμένουμε στην άποψη ότι κάθε short πώληση είναι μια ευκαιρία να αυξηθεί η θέση κάποιου άλλου επενδυτή, καθώς εξακολουθούμε να αναμένουμε τόσο για το Bitcoin όσο και για το Ethereum να φτάσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα» καταλήγει η Fundstrat.

Τον Οκτώβριο λέμε «αντίο» στις «αρκούδες»

«Οι αρκούδες αδρανοποιούνται το φθινόπωρο όταν μιλάμε για το Bitcoin» επισημαίνει η Fundstrat, παραθέτοντας στοιχεία και ιστορικά δεδομένα για το κρυπτονόμισμα.
Από το 2011 και εξής το bitcoin παρουσιάζει κέρδη τον Οκτώβριο, με μέση απόδοση 32%.
Αντίθετα, ο Σεπτέμβριος επιφυλάσσει αρνητικές αποδόσεις στο 70% των περιπτώσεων.
6155da04b414c10018631712.webp
Πέρα από τα παραπάνω, θετικά συμβάλλουν ότι οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές να συνεχίσουν να διατηρούν την… αγάπη τους για τα cryptos και η αναβάθμιση του Blockchain του Ethereum. 
Παράλληλα, ο Vasja Zupan, πρόεδρος της Matrix Exchange, δήλωσε στην Cointelegraph ότι η αδυναμία και η υποτίμηση του δολαρίου λόγω του αυξανόμενου πληθωρισμού θα συνεχίσουν να κάνουν τους επενδυτές να διαθέτουν τα πλεονάζοντα μετρητά τους στις αγορές κρυπτογράφησης.
«Το Bitcoin προσφέρει μια ολοκληρωμένη αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού και, ως εκ τούτου, ο επίμονα υψηλότερος πληθωρισμός στις ΗΠΑ μπορεί να το ωθήσει μόνο προς τα πάνω.
Ως εκ τούτου, μακροπρόθεσμα, η αξία του δολαρίου θα συνεχίσει να είναι μικρότερη από το Bitcoin» αναφέρει ο Vasja Zupan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης