Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Bitcoin: Αδυναμία να διασπάσει τα 56.000 δολ. - JP Morgan: Γιατί οι θεσμικοί επιστρέφουν στα κρυπτονομίσματα

Bitcoin: Αδυναμία να διασπάσει τα 56.000 δολ. - JP Morgan: Γιατί οι θεσμικοί επιστρέφουν στα κρυπτονομίσματα
Πλησίον των επιπέδων των 56.000 δολαρίων έφτασε το Bitcoin, αλλά πισωγύρισε…
Σχετικά Άρθρα

Πλησίον των επιπέδων των 56.000 δολαρίων έφτασε το Bitcoin, χωρίς όμως να καταφέρει τα διασπάσει, καθώς η πορεία του ανεκόπη, με αποτέλεσμα να «πέσει», πάλι, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές εδώ οι γραμμές, στα 54.214 δολ.
Κάπως έτσι αποδεικνύεται πως η επικράτεια των 56.000 δολ. - 58.000 δολ. αποδεικνύεται ισχυρό σημείο αντίστασης για τους «ταύρους» και, από ό,τι φαίνεται, επιστρέφει για να τους «στοιχειώσει» - κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη στους αναλυτές.
«Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι βλέπουμε αυτήν την περιοχή των 56.000-58.000 δολαρίων να αντιστέκεται, καθώς σε αυτά τα επίπεδα η προσφορά από τις αρχές του τρέχοντος έτους αυξάνεται» σχολίασε ο William Clemente.
Αυτό το επίπεδο αντιπροσωπεύει τόσο το όριο κεφαλαιοποίησης της τάξης του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων για το Bitcoin όσο και την περιοχή που ήταν κάποτε μια σημαντική ζώνη αντίστασης αλλά και υποστήριξης.

Το BTC σημείωσε υψηλό εννέα μηνών

Το Bitcoin πλησιάζει τα $ 60.000 - αλλά αυτή τη φορά, οι επενδυτές αυξάνουν τις θέσεις τους, δεν πωλούν.
Τα δεδομένα από την εταιρεία αλυσίδων ανάλυσης Glassnode δείχνουν ότι το ποσοστό της προμήθειας BTC είναι στο υψηλότερο επίπεδο σε εννέα μήνες.
Το πώς το Bitcoin στο δ’ τρίμηνο του έτους διαφέρει από την πρώτη φάση του bull run φαίνεται στα συνολικά 7.203.450,731 BTC που διακρατούνται.

Πριν από εννέα μήνες τον Ιανουάριο, η προσφορά αυξανόταν ραγδαία, καθώς η αύξηση των τιμών έσπρωχνε τους επενδυτές προς ρευστοποιήσεις.
Τώρα, ισχύει το αντίθετο φαινόμενο - από τον Αύγουστο, το BTC επιστρέφει στα χέρια των hodlers.
Τα προηγούμενα επίπεδα κορύφωσης του εν λόγω δείκτη ήταν το δ’ τρίμηνο του 2020, λίγο πριν το τότε bull run, αφού η ισοτιμία BTC/USD ξεπέρασε τα προηγούμενα ιστορικά υψηλά των 20.000 δολαρίων.
Τα στοιχεία συνδέονται με την κάλυψη της μακροπρόθεσμης συμπεριφοράς, για την οποία η Cointelegraph ανέφερε ότι είχε φτάσει στα υψηλά της.

JP Morgan: Οι θεσμικοί επιστρέφουν στην crypto-αγορά

«Η γοητεία του Bitcoin ως αντιστάθμισης στον πληθωρισμό» προσελκύει θεσμικούς επενδυτές στην αγορά κρυπτογράφησης, έγραψε ο Νικόλαος Πανηγυρτζόγλου της JP Morgan σε σημείωμά του την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου.
Ειδικότερα, όπως είπε, «υπάρχουν ενδείξεις ότι η προηγούμενη μετάβαση από τον χρυσό στο bitcoin, που παρατηρήθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος του δ’ τριμήνου του 2020 και στις αρχές του 2021, έχει αρχίσει να αναδύεται ξανά τις τελευταίες εβδομάδες».
Η τιμή του Bitcoin έχει ξεπεράσει τα 50.000 δολάρια, δηλαδή αύξηση +85% φέτος.
Από την άλλη, η τιμή του Ether, του εγγενούς token του blockchain του Ethereum, έχει σημειώσει αύξηση 393% μέχρι σήμερα.
Εν τω μεταξύ, οι τιμές του χρυσού κυμαίνονται κάτω από τα 1.800 δολάρια ανά ουγγιά, υποχωρώντας 6,5% το 2021.
Ο Πανηγυρτζόγλου επισήμανε «την αποτυχία του χρυσού να ανταποκριθεί τις τελευταίες εβδομάδες στις αυξημένες ανησυχίες για τον πληθωρισμό» ως πιθανό μοχλό της επιστροφής στο bitcoin.
Ο χρυσός θεωρείται συχνά από τους επενδυτές ως αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού λόγω της αντίληψης ότι προστατεύει την αγοραστική δύναμη και την ικανότητα να παρέχει άμυνα κατά τη διάρκεια αναταράξεων της αγοράς.

 

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης