Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Bitcoin: «Πτώση» 87% ή στα 8.200 δολ. για τους χρήστες της Binance US

tags :
Bitcoin: «Πτώση» 87% ή στα 8.200 δολ. για τους χρήστες της Binance US
Στα 8.100 δολάρια, από τα 65.815 δολ., έπεσε το Bitcoin για τους χρήστες της Binance US

Στα 8.100 δολ., από τα 65.815 δολ. όπου τύγχανε διαπραγμάτευσης, έπεσε το Bitcoin… αλλά μόνο για όσους χρησιμοποιούσαν το ανταλλακτήριο Binance.US.
Ειδικότερα, στις 21 Οκτωβρίου, το Binance.US «τύπωσε» ξαφνικά ένα «κερί» που πήγε το BTC από τα 65.815 δολ. σε 8.200 δολ., ήτοι πτώση 87%.
Κατά τη διάρκεια αυτού που οι traders αποκαλούν «φιτίλι απάτης», η τιμή του BTC απείχε δραματικά από άλλα μεγάλα ανταλλακτήρια, τα οποία κατέγραψαν ένα «κερί» περίπου 64.200 δολ.
Και παρότι το φαινόμενο είναι ολοένα και συχνότερο, το εύρος του σφάλματος της Binance.US δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο.
«Ενας από τους θεσμικούς μας traders μας είπε ότι είχαν ένα σφάλμα στον αλγόριθμο συναλλαγών τους, το οποίο φαίνεται να προκάλεσε το sell off», δήλωσε η Binance, προσθέτοντας:
«Συνεχίζουμε να εξετάζουμε το συμβάν, αλλά από ό,τι καταλαβαίνουμε, έχουν πλέον διορθώσει το σφάλμα τους και το ζήτημα φαίνεται να έχει επιλυθεί».
Λάθη σαν αυτό συμβαίνουν όταν οι traders μπερδεύουν τις λεπτομέρειες των συναλλαγών, εισάγοντας λανθασμένη τιμή ή μέγεθος εντολής.
Φυσικά και εύλογα, ξεσηκώθηκε κύμα διαμαρτυρίας, με το Twitter να «ουρλιάζει», καθώς μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao, γνωστός και ως CZ, είχε προαναγγείλει… μεταβλητότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης