Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Citigroup: Τα κρυπτονομίσματα θα γίνουν μέρος των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών

Citigroup: Τα κρυπτονομίσματα θα γίνουν μέρος των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών
Η τράπεζα αφιερώνει πολύ χρόνο συζητώντας πιθανές περιπτώσεις χρήσης

Η τράπεζα αφιερώνει πολύ χρόνο συζητώντας πιθανές περιπτώσεις χρήσηςΤην ισχυρή πεποίθησή της ότι τα κρυπτονομίσματα θα γίνουν σημαντικό και αναπόσπαστο μέρος του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος και ειδικότερα των τραπεζικών υπηρεσιών εξέφρασε με συνέντευξή της στο Υahoo Finance η διευθύνουσα σύμβουλος της Citigroup, Jane Fraser.
Σύμφωνα με την Jane Fraser, οι ιδιώτες και θεσμικοί πελάτες της Citigroup δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.
Ως εκ τούτου, η τράπεζα αφιερώνει πολύ χρόνο συζητώντας πιθανές περιπτώσεις χρήσης.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Fraser πιστεύει ότι τα κρυπτονομίσματα, ως αναδυόμενη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, μπορούν να αποτελέσουν το μέλλον του χρηματοπιστωτικού κλάδου και να χρησιμοποιηθούν για την πραγματοποίηση πληρωμών σε πραγματικό χρόνο.
«Τα κρυπτονομίσματα μπορούν να θεωρηθούν εργαλείο για τη βελτίωση του παραδοσιακού χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Βλέπουμε πολλά οφέλη στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία: γρήγορη επεξεργασία συναλλαγών, κατακερματισμός, προγραμματισμός και διαφάνεια» δήλωσε η Fraser, προσθέτοντας:
«Η αβέβαιη θέση των ρυθμιστικών αρχών σχετικά με τη βιομηχανία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων εμποδίζει την ανάπτυξή της».

Σαφήνεια

Πολλές εταιρείες κρυπτονομισμάτων, ακόμη και τα στελέχη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), απαιτούν σαφήνεια στη ρύθμιση της αγοράς των κρυπτονομισμάτων.
Έτσι, πρόσφατα, η επίτροπος της SEC Hester Peirce επέκρινε το Δημόσιο για απροθυμία να συνεργαστεί για αυτό το θέμα.
Πράγματι, πολλές ρυθμιστικές αρχές είναι αδιάφορες ή εχθρικές για τον κλάδο.
Μοιραία, σύμφωνα με τη CEO της Citigroup, πολλά ερωτήματα σχετικά με το μέλλον των κρυπτονομισμάτων και την προστασία των επενδυτών είναι ακόμα ανοιχτά.
Σε αυτό το κλίμα «εργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε μια υποδομή για πληρωμές σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας κρυπτονομίσματα, ώστε να διευκολύνουμε τους συνεργάτες και τους πελάτες μας να υιοθετήσουν αυτήν την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.
Αλλά το κάνουμε με προσοχή, καθώς η αγορά των κρυπτονομισμάτων εξελίσσεται πολύ γρήγορα και δεν έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την προστασία των επενδυτών.
Πιστεύω ότι οι «δικλίδες ασφαλείας» είναι απαραίτητες για την ασφάλεια και τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος» πρόσθεσε η Fraser.
Υπενθυμίζεται πως τον Μάιο του 2021 ο τραπεζικός κολοσσός Citigroup δήλωσε ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει μια πλατφόρμα για την εμπορία και την αποθήκευση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.
Επιπλέον, τον Αύγουστο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να παράσχει στους πελάτες τη δυνατότητα να διαπραγματεύονται συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Σικάγου (CME), αφού λάβει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης