Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

COO Celsius: Tο Νόμπελ Οικονομικών πρέπει να δοθεί στον Satoshi Nakamoto

tags :
COO Celsius: Tο Νόμπελ Οικονομικών πρέπει να δοθεί στον Satoshi Nakamoto
Ο Daniel Leon πρότεινε τον δημιουργό του Bitcoin για το Βραβείο Νόμπελ Οικονομικών

Στον δημιουργό του Bitcoin, Satoshi Nakamoto, πρότεινε να απονεμηθεί το Νόμπελ Οικονομικών ο Daniel Leon, συνιδρυτής και COO της πλατφόρμας δανεισμού κρυπτονομισμάτων Celsius Network
Όπως είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας στο συνέδριο Mind the Tech NY 2021 στη Νέα Υόρκη, που διοργανώθηκε από την Ισραηλινή έκδοση του Calcalist και μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές τράπεζες στο Ισραήλ, την Bank Leumi, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μπόρεσαν να βελτιώσουν την οικονομική τους κατάσταση χάρη στο Bitcoin και όχι σε ακαδημαϊκούς οικονομολόγους.
Ο Leon πρότεινε τον δημιουργό του Bitcoin για το Βραβείο Νόμπελ Οικονομικών, καθώς πίσω από το ψευδώνυμο Satoshi Nakamoto που συνέβαλε στην οικονομική ευημερία πολλών ανθρώπων.
Ο Leon διευκρίνισε ότι δεν πρέπει να βασιζόμαστε μόνο σε κεντρικούς οργανισμούς, είτε για πρόκειται για τράπεζες, συστήματα πληρωμών ή ακόμη και κρατικές υπηρεσίες.
Σύμφωνα με τον Leon, «η εξουσία λύνει τα χέρια και η απόλυτη εξουσία διαφθείρει».
«Όταν δανείζεις χρήματα σε μια τράπεζα, σου πληρώνει 0,1%, αλλά όταν παίρνεις δάνειο από αυτήν, πρέπει να πληρώνεις περίπου 7% ετησίως.
Είναι δίκαιο; Ακόμη χειρότερα, όταν μια τράπεζα πτωχεύει, η κυβέρνηση τη διασώζει, και όταν η ίδια η κυβέρνηση πτωχεύει, απλώς τυπώνει χρήματα.
Τους τελευταίους 18 μήνες, τυπώθηκε το 30% όλων των δολαρίων σε κυκλοφορία».
Με την έλευση του bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων, οι άνθρωποι άρχισαν να εμπιστεύονται τον κώδικα και όχι τους μεσάζοντες.
Επομένως, οι χρήστες μπορούν να μεταφέρουν άμεσα τεράστια χρηματικά ποσά με απίστευτα χαμηλές χρεώσεις και να είναι σίγουροι ότι «όλα θα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο», κατέληξε ο Leon.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης