Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Η PayPal εξετάζει την κυκλοφορία του δικού της stablecoin

Η PayPal εξετάζει την κυκλοφορία του δικού της stablecoin
O διευθύνων σύμβουλος της PayPal, Daniel Schulman, δήλωσε ότι στο μέλλον η εταιρεία ενδέχεται να επικεντρωθεί στη διανομή ψηφιακών νομισμάτων κεντρικής τράπεζας στο κοινό

Το δικό της stablecoin θέλει να εκδώσει ο γίγαντας ηλεκτρονικών πληρωμών PayPal, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.
Όπως επισημαίνεται σχετικά, σκοπός της εταιρείας είναι η διασφάλιση της ασφάλειας των χρηστών.
Αφορμή αποτέλεσε η διαπίστωση την οποία έκανε ο προγραμματιστής Steve Moser, ο οποίος ανακάλυψε κρυφό κώδικα και εικόνες στην εφαρμογή PayPal iPhone, επιβεβαιώνοντας ότι το σύστημα πληρωμών λειτουργεί σε ένα stablecoin, που ονομάζεται «PayPal Coin».
Αφού ανέλυσε τον κώδικα, εξήγαγε το συμπέρασμα ότι το ψηφιακό στοιχείο θα υποστηριζόταν από το δολάριο ΗΠΑ και μοιράστηκε το «εύρημά» του με το Bloomberg.
Εκπρόσωπος της PayPal εξήγησε ότι οι εικόνες και ο κώδικας μέσα στην εφαρμογή προήλθαν από μια πρόσφατη εσωτερική κατά τη διάρκεια της οποίας οι μηχανικοί συζήτησαν θέματα έρευνας και ανάπτυξης προϊόντων.
Από τη μεριά του, ο Jose Fernandez da Ponte, αντιπρόεδρος και επικεφαλής Κρυπτονομισμάτων στην PayPal, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία διερευνά τις δυνατότητες σταθερών κρυπτονομισμάτων.
Νωρίτερα, ο διευθύνων σύμβουλος της PayPal, Daniel Schulman, δήλωσε ότι στο μέλλον η εταιρεία ενδέχεται να επικεντρωθεί στη διανομή ψηφιακών νομισμάτων κεντρικής τράπεζας στο κοινό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης