Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ελβετία: Επιτυχής η πρεμιέρα για το ψηφιακό φράγκο – Τι έδειξε η δοκιμαστική χρήση του ψηφιακού νομίσματος

Ελβετία: Επιτυχής η πρεμιέρα για το ψηφιακό φράγκο – Τι έδειξε η δοκιμαστική χρήση του ψηφιακού νομίσματος
Η Ελβετία έχει πραγματοποιήσει μερικά από τα πιο προηγμένα πειράματα ψηφιακών νομισμάτων κεντρικής τράπεζας (CBDC) στην Ευρώπη.

Η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας χρησιμοποίησε επιτυχώς ψηφιακό νόμισμα για τον διακανονισμό συναλλαγών που αφορούν πέντε εμπορικές τράπεζες, ανακοίνωσε η κεντρική Τράπεζα της, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022.

Project Helvetia

Η δοκιμή αυτή που φέρει το όνομα Project Helvetia, θα μπορούσε να φέρει την εισαγωγή των ψηφιακών νομισμάτων της κεντρικής τράπεζας ένα βήμα πιο κοντά στην Ελβετία, η οποία έχει πραγματοποιήσει μερικά από τα πιο προηγμένα πειράματα ψηφιακών νομισμάτων κεντρικής τράπεζας (CBDC) στην Ευρώπη.
Οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο έχουν εντείνει τις εργασίες για τα CBDC, εν μέρει για να καταστήσουν τα υπάρχοντα συστήματα πληρωμών πιο αποτελεσματικά και για να αντιμετωπίσουν την πρόκληση από τα κρυπτονομίσματα, με την έρευνα να επικεντρώνεται σε εκδόσεις τόσο για χονδρική όσο και για λιανική χρήση.

Προσομοίωση συναλλαγών

Με βάση το σχέδιο Helvetia, που πήρε το όνομά του από το σύμβολο για την Ελβετία, η SNB ενσωμάτωσε CBDC σε συστήματα πληρωμών και τα χρησιμοποίησε σε προσομοιωμένες συναλλαγές στο πείραμα που συμμετείχε η UBS, η Credit Suisse Goldman Sachs Citigroup και η Hypothekarbank Lenzburg.
Το σχέδιο έδειξε ότι ήταν δυνατή η στιγμιαία εκτέλεση πληρωμών, οι οποίες κυμαίνονταν σε μέγεθος από 100.000 έως 5 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (109.469 έως 5,47 εκατομμύρια δολάρια), εξαλείφοντας τον κίνδυνο αντισυμβαλλομένου.
Στο έργο, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε διάστημα τριών ημερών προς τα τέλη του 2021, συμμετείχε επίσης ο ελβετικός χρηματιστηριακός φορέας SIX, ο κύριος πάροχος υπηρεσιών υποδομής των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της Ελβετίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης