Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Η Ουκρανία πέρασε νομοθεσία για τα κρυπτονομίσματα - Έχει δεχτεί δωρέες 63 εκατ. δολαρίων

Η Ουκρανία πέρασε νομοθεσία για τα κρυπτονομίσματα  - Έχει δεχτεί δωρέες 63 εκατ. δολαρίων
Η Ουκρανία έχει συγκεντρώσει πάνω από 63 εκατομμύρια δολάρια δωρεές σε κρυπτονομίσματα μέχρι στιγμής
Σχετικά Άρθρα

Η Ουκρανία υιοθέτησε νομικό πλαίσιο για τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων.
Το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο της Ουκρανίας τον περασμένο μήνα και υπογράφηκε από τον Πρόεδρο Volodymyr Zelensky, επιτρέπει τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων σε ξένα και ουκρανικά ανταλλακτήρια, σύμφωνα με το Υπουργείο Ψηφιακού Μετασχηματισμού της χώρας.
Οι τράπεζες επιτρέπεται να ανοίγουν λογαριασμούς για εταιρείες κρυπτονομισμάτων.
Ο νόμος για τα «εικονικά περιουσιακά στοιχεία» καθορίζει το νομικό καθεστώς, την ταξινόμηση και την ιδιοκτησία των εικονικών περιουσιακών στοιχείων.
Εισάγει επίσης μέτρα χρηματοοικονομικής εποπτείας για αυτά.
Η Εθνική Επιτροπή Κινητών Αξιών και Χρηματιστηρίου της Ουκρανίας θα αναλάβει να ρυθμίσει την αγορά.
Ο φορέας θα είναι υπεύθυνος για την έκδοση αδειών προς εταιρείες κρυπτονομισμάτων και για την εφαρμογή της κρατικής πολιτικής στον κλάδο.
Ο Zelensky υπέγραψε τον νόμο καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο πόλεμος είναι σε πλήρη εξέλιξη, γεγονός που υπογραμμίζει τον ρόλο που έχουν αναλάβει τα κρυπτονομίσματα κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.
Τον περασμένο μήνα, η Ουκρανία άρχισε να δέχεται δωρεές για τη στρατιωτική της άμυνα κατά της Ρωσίας μέσω κρυπτονομισμάτων όπως το bitcoin και το ether.
Έκτοτε έχει αυξήσει τον αριθμό των κρυπτονομισμάτων στα οποία δέχεται για δωρεές και έχει συγκεντρώσει πάνω από 63 εκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης blockchain Elliptic.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η κυβέρνηση της Ουκρανίας άνοιξε έναν επίσημο ιστότοπο όπου οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μπορούν να κάνουν δωρεές μέσω κρυπτονομισμάτων.
Τα χρήματα θα διατεθούν για να καλύψουν τις στρατιωτικές και ανθρωπιστικές ανάγκες της Ουκρανίας.

Παγκόσμια ρυθμιστική ώθηση

Ο νόμος της Ουκρανίας για τα κρυπτονομίσματα έρχεται καθώς χώρες σε όλο τον κόσμο αξιολογούν τον τρόπο ρύθμισης του κλάδου κρυπτονομισμάτων, συχνά με διαφορετικούς τρόπους.
Το Ελ Σαλβαδόρ, για παράδειγμα, έχει κάνει το bitcoin νόμιμο νόμισμα και προσπάθησε να κάνει τη χώρα κόμβο δραστηριότητας για τις εταιρείες κρυπτονομισμάτων.
Η Κίνα, από την άλλη πλευρά, επιδιώκει να εξαλείψει τις συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα.
Αυτόν τον μήνα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden υπέγραψε διάταγμα με το οποίο καλούσε τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να υιοθετήσουν μια ενιαία προσέγγιση για τη ρύθμιση και την επίβλεψη των ψηφιακών στοιχείων.
Σε πολλές χώρες όπου δεν υπάρχει συγκεκριμένος κανονισμός για τα κρυπτονομίσματα, όπως η Ουκρανία, οι κυβερνήσεις προσπαθούν να θέσουν τις συναλλαγές και τις εταιρείες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων υπό την αρμοδιότητα των χρηματοπιστωτικών ρυθμιστικών αρχών.
Για παράδειγμα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων πρέπει να εγγράφονται στην Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς και υπόκεινται στους ισχύοντες κανόνες σχετικά με το ξέπλυμα χρήματος.
Αντίθετα, η προσέγγιση της Ουκρανίας επιδιώκει να δημιουργήσει έναν νόμο ειδικά προσαρμοσμένο στη βιομηχανία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης