Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Άδεια στη Sberbank για συναλλαγές με κρυπτονομίσματα έδωσε η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας

Άδεια στη Sberbank για συναλλαγές με κρυπτονομίσματα έδωσε η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας
Η Sberbank είπε ότι θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία blockchain που εγγυάται την ασφάλεια των ψηφιακών συναλλαγών
Σχετικά Άρθρα

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022 ότι έδωσε στην Sberbank άδεια έκδοσης και ανταλλαγής ψηφιακών χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων.
Η κίνηση αυτή αναμένεται να ανοίξει νέους «δρόμους» για την τράπεζα, καθώς προσπαθεί να αμβλύνει τις επιπτώσεις των δυτικών κυρώσεων.
Η πλατφόρμα Blockchain Atomyze Russia έγινε στις αρχές Φεβρουαρίου η πρώτη εταιρεία που έλαβε το «πράσινο φως» για νόμιμη ανταλλαγή ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, σε μια χώρα της οποίας η κεντρική τράπεζα είχε εκφράσει στο παρελθόν σκεπτικισμό για τα κρυπτονομίσματα, υποστηρίζοντας την πλήρη απαγόρευση τους…
Η Sberbank, η οποία είπε ότι εργάζεται για την κυκλοφορία του δικού της κρυπτονομίσματος, καταχωρήθηκε στο μητρώο της κεντρικής τράπεζας, μαζί με την χρηματοπιστωτική εταιρεία Lighthouse, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εκδίδουν ψηφιακά στοιχεία ενεργητικού και να τα ανταλλάσσουν στις πλατφόρμες τους.
Η Sberbank είπε ότι θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία blockchain που εγγυάται την ασφάλεια των ψηφιακών συναλλαγών και θα επιτρέπει στις εταιρείες να εκδίδουν τα δικά τους ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, να αγοράζουν αυτά που εκδίδονται στο σύστημα της Sberbank και να πραγματοποιούν άλλες συναλλαγές.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Sberbank, German Gref, είχε δηλώσει στα τέλη του 2020 ότι η τράπεζα συνεργαζόταν με την JP Morgan για να προετοιμάσει το δικό της κρυπτονόμισμα, που ονομάζεται Sbercoin, το οποίο όμως δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει.
Οι πρωτοφανείς κυρώσεις της Δύσης έπληξαν την καρδιά του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ρωσίας λόγω γεγονότων στην Ουκρανία και η Sberbank ήταν μεταξύ των εταιρειών που μπήκαν στο στόχαστρο.
Δεν ήταν, βέβαια, σαφές πώς οι κυρώσεις και η κρίση θα μπορούσαν να επηρεάσουν την κυκλοφορία του Sbercoin ή τη συνεργασία της Sberbank με την JP Morgan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης