Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Η ExxonMobil χρησιμοποιεί πλεονάζον φυσικό αέριο για «πράσινη» εξόρυξη Bitcoin

Η ExxonMobil χρησιμοποιεί πλεονάζον φυσικό αέριο για «πράσινη» εξόρυξη Bitcoin
Χρήση μιας τεχνολογικής καινοτομίας από τον πετρελαϊκό γίγαντα  που βελτιώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της διαδικασίας εξόρυξης
Σχετικά Άρθρα

Η ExxonMobil, η κορυφαία εταιρεία παραγωγής πετρελαί ου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ, τρέχει πιλοτικά ένα project εξόρυξης bitcoin στη Βόρεια Ντακότα
Για περισσότερο από ένα χρόνο, η Exxon συνεργάζεται με την Crusoe Energy Systems, μια εταιρεία με έδρα το Ντένβερ.
Η τεχνολογία της Crusoe βοηθά τις εταιρείες πετρελαίου να μετατρέψουν ατα ενεργειακά παραπροϊόντα σε νέο ενεργειακό πόρο όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του CNBC.

Χρήση του φυσικού αερίου

Όπως και στο πρόγραμμα εξόρυξης της ConocoPhillips στην περιοχή Bakken της Βόρειας Ντακότα, η Exxon εκτρέπει φυσικό αέριο το οποίο διαφορετικά θα καίγονταν σε γεννήτριες, οι οποίες το μετατρέπουν σε ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία εμπορευματοκιβωτίων γεμάτα με χιλιάδες «εξορύκτες» bitcoin.
Η Exxon ξεκίνησε την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος στα τέλη Ιανουαρίου 2021 και το επέκτεινε τον Ιούλιο.

Βιώσιμη λύση

Ενώ η Exxon δεν έχει ανακοινώσει επίσημα το project, ο Eric Obrock, δήλωσε στο προφίλ του στο LinkedIn ότι από τον Φεβρουάριο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2022, «πρότεινε και ηγήθηκε της πρώτης επιτυχημένης εμπορικής και τεχνικής καινοτομίας στην εξόρυξη Bitcoin - Proof-of-Work ως βιώσιμη εναλλακτική λύση».
μέσω ενός μηνύματος στο LinkedIn ότι τον ενημέρωσαν ότι δεν μπορεί να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης για αυτό το θέμα. Η Exxon δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Μηδενικές εκπομπές ρύπων

Το project της Exxon για το bitcoin δεν έχει να κάνει πραγματικά με το να βγάλεις χρήματα από το κρυπτονόμισμα.
Αντίθετα, η εταιρεία έχει δεσμευτεί να μειώσει τις εκπομπές αέριων ρύπων ως μέρος μιας προσπάθειας σε ολόκληρο τον κλάδο για την κάλυψη υψηλότερων περιβαλλοντικών απαιτήσεων.
Στις αρχές Μαρτίου, η Exxon από κοινού με άλλες εταιρείες πετρελαίου δεσμεύτηκε στην πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Τράπεζας «Zero Routine Flaring by 2030» που εισήχθη το 2015.
Ο τύπος της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων που επιδιώκει με το Crusoe μειώνει τις εκπομπές ισοδύναμου CO2 κατά περίπου 63% σε σύγκριση με την χρησιμοποιούμενη τεχνική.
Το project εξόρυξης bitcoin της Exxon στη Βόρεια Ντακότα αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Bloomberg, το οποίο δημσίευμα ότι η εταιρεία εξετάζει επίσης παρόμοια πιλοτικά προγράμματα  στην Αλάσκα, τον τερματικό σταθμό Qua Iboe στη Νιγηρία, το κοίτασμα σχιστολιθικού πετρελαίου Vaca Muerta της Αργεντινής, τη Γουιάνα και τη Γερμανία.

Εξόρυξη στο Bakken

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν η Exxon και η Conoco είναι παλιό: Τι συμβαίνει όταν γεωτρύπανα χτυπούν κατά λάθος έναν σχηματισμό φυσικού αερίου;
Σε αντίθεση με το πετρέλαιο, το οποίο μπορεί να μεταφερθεί με φορτηγό σε έναν απομακρυσμένο προορισμό, η παράδοση φυσικού αερίου απαιτεί αγωγό.
Εάν μια γεώτρηση βρίσκεται κοντά σε αγωγό, οι παραγωγοί μπορούν να πουλήσουν αμέσως το φυσικό αέριο.
Αλλά εάν δεν υπάρχει χωρητικότητα ή εάν το αέριο σε μεγάλο βάθος, αυτό αναφλέγεται κατά τη διαδικασία της εξόρυξης.
Γι' αυτό συνήθως βλέπουμε φλόγες να αναδύονται από κοιτάσματα πετρελαίου.
Εκτός από τους περιβαλλοντικούς κινδύνους, το κόστος σε πρώτες ύλες είναι σημαντικό.

H καινοτομία

Με αυτό τον τρόπο η εξόρυξη bitcoin, θα απαιτεί μόνο σύνδεση στο διαδίκτυο και μπορεί να γίνει από οπουδήποτε.
Και επειδή το κύριο μεταβλητό κόστος των εξορύξεων κρυπτονομισμάτων είναι η ενέργεια, δίνεται κίνητρο να επωφεληθούν οι χρήστες από φθηνότερες πηγές ενέργειας.
«Αυτός είναι απλώς ένας πολύ έξυπνος τρόπος για χρησιμοποιηθεί η πλεονάζουσα ενέργεια και να επιλυθουν δύο προβλήματα ταυτόχρονα", δήλωσε ο Cully Cavness, πρόεδρος της Crusoe
Η Crusoe έχει 150 υπαλλήλους και συνεργάζεται με τη νορβηγική Equinor ASA, την καναδική εταιρεία παραγωγής πετρελαίου Enerplus και την Devon Energy, με έδρα την Οκλαχόμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης