Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Κρυπτονομίσματα: Κλοπές 3,4 δισ. δολαρίων στο πρώτο τρίμηνο του έτους – Αυξημένες κατά 47%

Κρυπτονομίσματα: Κλοπές 3,4 δισ. δολαρίων στο πρώτο τρίμηνο του έτους – Αυξημένες κατά 47%
Οι hackers μετατρέπουν τη δυναμική της κρυπτογράφησης σε “αχίλλειο πτέρνα” της
Σχετικά Άρθρα
Χθες, Τρίτη 29 Μαρτίου 2022, το πρότζεκτ στο blockchain με την ονομασία Ronin, που συνδέεται με το δημοφιλές διαδικτυακό παιχνίδι "Axie Infinity", είπε ότι επιτιθέμενοι hackers τους απέσπασαν 540 εκατ. δολάρια.
Τελικά, η κλοπή είχε αξία περίπου 600 εκατ. δολάρια όπως ανακοινώθηκε σήμερα (30/3) και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην ιστορία της κρυπτογράφησης που έγινε ποτέ, σύμφωνα με την ομάδα ανάλυσης blockchain, Elliptic, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Έρχεται δε σχεδόν ένα μήνα μετά από την αρπαγή 320 εκατ. δολαρίων της υπηρεσίας κρυπτογράφησης Wormhole.
Σε ετήσια βάση, μόνο αυτές οι επιθέσεις υποδηλώνουν ότι οι κλοπές DeFi τρέχουν με ετήσιο ρυθμό 3,4 δισ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2022, σε σύγκριση με 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, καταγράφοντας αύξηση 47%.
Η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση, ή DeFi για συντομία, περιγράφει κοινότητες προγραμματιστών που κατασκευάζουν χρηματοοικονομικά προϊόντα που λειτουργούν σε λογιστικά βιβλία blockchain, αντί για παραδοσιακά συστήματα συναλλαγών που ελέγχονται από παραδοσιακές τράπεζες ή χρηματιστήρια.
Οι «επαναστάτες» των κρυπτονομισμάτων χαιρετίζουν το ανοιχτό, πειραματικό πνεύμα του κινήματός τους.
Η ελπίδα είναι ότι τέτοια δίκτυα θα κάνουν τις συναλλαγές πιο γρήγορες και φθηνότερες με την πάροδο του χρόνου.
Αλλά έχουν ένα τεράστιο πρόβλημα με την κλοπή στον κυβερνοχώρο, καθώς η έκρηξη των ασταθών νέων δικτύων blockchain δημιουργεί ευκαιρίες όχι μόνο για τους νόμιμους χρήστες αλλά και για εγκληματίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης