Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Σε ελεύθερη πτώση το Bitcoin, κάτω από τα 31.000 δολ. - Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2021

tags :
Σε ελεύθερη πτώση το Bitcoin, κάτω από τα 31.000 δολ. - Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2021
Ισχυρές απώλειες για το Bitcoin…

Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2021 κατρακύλησε το Bitcoin όσο και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα… 
Πιο συγκεκριμένα, την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, το μεγαλύτερο, βάσει κεφαλαιοποίηση, ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο υποχωρούσε περισσότερο από 10% τη Δευτέρα 9 Μαΐού, καθώς τύγχανε διαπραγμάτευσης στα 30.800 δολάρια.
Τα περισσότερα altcoins νομίσματα ήταν υπό πίεση το Σαββατοκύριακο και η κακή διάθεση μεταφέρθηκε στη Δευτέρα.
Η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής για την τιθάσευση των πληθωριστικών πιέσεων και η υποχώρηση της ρευστότητας απομακρύνουν τους επενδυτές από τα περιουσιακά στοιχεία στις παγκόσμιες αγορές.
Εν προκειμένω πρέπει να επισημανθεί ότι η αξία του Terra ή του UST υποχώρησε κάτω από το 1 δολ. το Σαββατοκύριακο πριν ανακάμψει.
«Υπό το πρίσμα της ανησυχίας για την αύξηση του πληθωρισμού, οι περισσότεροι επενδυτές έχουν υιοθετήσει μια προσέγγιση απομάκρυνσης κινδύνου, πουλώντας μετοχές και κρυπτονομίσματα για να μειώσουν τον κίνδυνο», δήλωσε ο Darshan Bathija, διευθύνων σύμβουλος του ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης Vauld με έδρα τη Σιγκαπούρη.

αδαδα_10.JPG

Το selloff της Δευτέρας μεταδόθηκε σε όλο το σύμπαν των κρυπτονομισμάτων, με το Cardano να υποχωρεί 15% και το Polkadot κατά 15,2%.
Η αύξηση των επιτοκίων δίνει στους μεμονωμένους και θεσμικούς επενδυτές ένα περιθώριο για να σκεφτούν τις προοπτικές της αγοράς κρυπτογράφησης, σύμφωνα με τον Edul Patel, διευθύνοντα σύμβουλο της Mudrex, μιας πλατφόρμας επενδύσεων κρυπτογράφησης που βασίζεται σε αλγόριθμους.
Η πτώση του Bitcoin κατά 35% το 2022 συγκρίνεται με μια υποχώρηση άνω του 10% επί της αγοράς των ομολόγων και μετοχών και την άνοδο 2,5% του χρυσού.
«Η πτωτική τάση είναι πιθανό να συνεχιστεί για τις επόμενες ημέρες», είπε, προσθέτοντας ότι το Bitcoin θα μπορούσε να δοκιμάσει το επίπεδο των 30.000 δολαρίων. 
Embedded Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης