Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Σχεδόν οι μισοί επενδυτές bitcoin έχουν ζημίες λόγω της μεγάλης πτώσης - Η συσχέτιση με τον Nasdaq

Σχεδόν οι μισοί επενδυτές bitcoin έχουν ζημίες λόγω της μεγάλης πτώσης - Η συσχέτιση με τον Nasdaq

Η στενή συσχέτιση του Bitcoin με τον Nasdaq αμφισβητεί το επιχείρημα ότι το κρυπτονόμισμα λειτουργεί ως αντιστάθμιση πληθωρισμού

 

Το Bitcoin έχει υποχωρήσει σχεδόν κατά 55% από τα ιστορικά υψηλά στα οποία είχε βρεθεί τον Νοέμβριο με το 40% των κατόχων να είναι πλέον κάτω από τα σημεία εισόδου του, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Glassnode.
Αυτό το ποσοστό είναι ακόμη υψηλότερο εάν απομονώσει κανείς τους κατόχους βραχυπρόθεσμης διάρκειας που ενέγραψαν τη ζημία τους ρευστοποιώντας τις θέσεις τους.
Μόνο τον τελευταίο μήνα, το 15,5% όλων των πορτοφολιών bitcoin είχε εγγράψει απώλεια, καθώς το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα στον κόσμο έπεσε στο επίπεδο των 31.000 δολαρίων, ακολουθώντας τις μετοχές τεχνολογίας.
Μάλιστα, αυτή η στενή συσχέτιση του Bitcoin με τον Nasdaq αμφισβητεί το επιχείρημα ότι το κρυπτονόμισμα λειτουργεί ως αντιστάθμιση πληθωρισμού.
Κατά τη διάρκεια του sell-off την περασμένη εβδομάδα, περισσότερα από 3,15 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία εισήλθαν σε ή εκτός χρηματιστηρίων, το μεγαλύτερο ποσό από τότε που η αγορά έφτασε στο ιστορικό υψηλό όλων των εποχών τον Νοέμβριο του 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης