Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Sam Bankman - Fried: To Bitcoin ως δίκτυο πληρωμών είναι άχρηστο

Sam Bankman - Fried: To Bitcoin ως δίκτυο πληρωμών είναι άχρηστο
Ο Bankman-Fried είπε επίσης ότι δεν πιστεύει ότι το bitcoin έπρεπε να γίνει κρυπτονόμισμα

Ιδιαίτερα απαισιόδοξος παρουσιάστηκε ο ιδρυτής του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, Sam Bankman-Fried, για το μέλλον του Bitcoin.
Όπως είπε, δεν έχει ως δίκτυο πληρωμών ενώ επέκρινε το ψηφιακό νόμισμα για την αναποτελεσματικότητα και το υψηλό περιβαλλοντικό του κόστος.
Το Bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, δημιουργείται με μια διαδικασία που ονομάζεται «proof of work» και απαιτεί από τους υπολογιστές να «εξορύσσουν» το νόμισμα λύνοντας πολύπλοκους μαθηματικούς γρίφους. Η τροφοδοσία αυτών των υπολογιστών απαιτεί μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας.
Μια εναλλακτική λύση στο σύστημα είναι το πρωτόκολλο proof of stake», βάσει του οποίου οι συμμετέχοντες μπορούν να αγοράσουν tokens που τους επιτρέπουν να ενταχθούν στο δίκτυο. Όσο περισσότερα tokens κατέχουν, τόσο περισσότερα μπορούν να εξορύξουν.
Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της FTX, Sam Bankman-Fried, δήλωσε στους FT ότι τα δίκτυα «proof of stake» είναι εκ των ων ουκ άνευ για να εξελιχθούν τα κρυπτονομίσματα ως δίκτυα πληρωμών, καθώς είναι φθηνότερα και χρειάζονται λιγότερο ρεύμα.
Η ομάδα του Blockchain του Ethereum εργάζεται για να αλλάξει πρωτόκολλο.
Ο Bankman-Fried είπε επίσης ότι δεν πιστεύει ότι το bitcoin έπρεπε να γίνει κρυπτονόμισμα και πως μπορεί να έχει ακόμα μέλλον ως «ένα περιουσιακό στοιχείο, ένα εμπόρευμα ή ένα απόθεμα αξίας» όπως ο χρυσός.
Το Bitcoin έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2020 την περασμένη εβδομάδα, μετά την κατάρρευση του stablecoin TerraUSD.
Η FTX, την οποία ο Bankman-Fried συνίδρυσε το 2019, αποτιμήθηκε σε 32 δισεκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης τον Φεβρουάριο ενώ ο ίδιος ο Bankman-Fried αξίζει 21 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης