Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Επέλαση των crypto στο Νταβός - Κατέλαβαν πάνω από τα μισά περίπτερα

Επέλαση των crypto στο Νταβός - Κατέλαβαν πάνω από τα μισά περίπτερα
Σε εταιρείες κρυπτογράφησης τo 60% των περιπτέρων στο Νταβός
Δυναμική είναι η παρουσία των εταιρειών τεχνολογίας που σχετίζονται με κρυπτογράφηση στο ετήσιο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ακόμη και μετά από την πρόσφατη κατάρρευση της αγοράς που εξαφάνισε πάνω από μισό τρισ. δολάρια από την αγορά ψηφιακών νομισμάτων.
Η Promenade, μια κύρια οδός όπου εταιρείες και κυβερνήσεις καταλαμβάνουν καταστήματα και χώρους κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του φόρουμ, κυριαρχείται από εταιρείες κρυπτογράφησης, μεταξύ μεγάλων εταιρειών όπως η Salesforce και η Meta.
«Είναι ένα μεγάλο βήμα για τη βιομηχανία κρυπτογράφησης, η οποία ήταν πάντα κατά του Νταβός», ανέφερε ένας εκ των συμμετεχόντων.

Ημέρα Bitcoin Pizza

Την Κυριακή, η Tether, η εταιρεία πίσω από το stablecoin USDT, έστησε ένα περίπτερο και χάριζε δωρεάν πίτσα στην Promenade κηρύσσοντας την Ημέρα Bitcoin Pizza.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι στις 22 Μαΐου 2010, ένας συμμετέχων αγόρασε πίτσα χρησιμοποιώντας bitcoin και θεωρείται ευρέως ως η πρώτη συναλλαγή που χρησιμοποιεί το κρυπτονόμισμα.
Η ημέρα γιορτάζεται κάθε χρόνο από την κοινότητα κρυπτογράφησης.
Ο Fernando Verboonen, συνιδρυτής της RollApp, ενός καταστήματος non-fungible token (NFT), το οποίο ανέλαβε ένα κατάστημα στην Promenade, υπολόγισε ότι περίπου το 60% των χώρων στο δρόμο ήταν εταιρείες που σχετίζονται με κρυπτογράφηση.
«Βασικά καταλαμβάνουν το Νταβός», είπε.
Τα μη ανταλλάξιμα token είναι ψηφιακά συλλεκτικά.
Η RollApp προσπαθεί να μετατρέψει στοιχεία του πραγματικού κόσμου, όπως τα αυτοκίνητα, σε NFT.

Το πρόσφατο κραχ

Η ισχυρή εμφάνιση του κλάδου στο Νταβός έρχεται παρά το πρόσφατο κραχ της αγοράς.
Περισσότερα από 500 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν εξαφανιστεί από την αγορά κρυπτογράφησης τον τελευταίο μήνα, καθώς η κατάρρευση του stablecoin terraUSD προκάλεσε σοκ σε ολόκληρο τον κλάδο.
Όσοι βρίσκονται στο Νταβός πιθανότατα δεσμεύτηκαν να αναλάβουν έναν χώρο στην Promenade, στο χιονοδρομικό κέντρο των Άλπεων, πριν από την πρόσφατη πτώση της αγοράς.
«Ήταν μερικές τρελές εβδομάδες στην κρυπτογράφηση.
Δεσμευτήκαμε να έρθουμε εδώ πριν από πολύ καιρό, αλλά αυτό δεν επρόκειτο να αλλάξει.
Είμαστε σε θέση να αντέξουμε την bear market και θα υπάρξει ξανά ανοδική πορεία», δήλωσε στο CNBC ο Clifford Sarkin, COO της νεοφυούς εταιρείας blockchain Casper Labs.
Η Casper Labs διαθέτει ένα προϊόν blockchain που απευθύνεται σε επιχειρήσεις.
Το Blockchain έγινε γνωστό με το bitcoin αλλά ο ορισμός του έχει διευρυνθεί.
Είναι ουσιαστικά ένα κοινό βιβλίο δραστηριότητας που θα μπορούσε να υποστηρίξει εφαρμογές σε επιχειρήσεις, όπως οι διασυνοριακές μεταφορές χρημάτων.
Ο Sarkin είπε ότι το κραχ ήταν θετικό για εταιρείες σαν τη δική του που επικεντρώνονται στην πώληση blockchain σε επιχειρηματικούς πελάτες και όχι σε καταναλωτές.
«Είναι πιο εύκολο να κάνεις επιχειρήσεις σε έναν κύκλο αρκούδας.
Πολλοί από τους ανθρώπους που ήρθαν πέρυσι και προσπαθούσαν να βγάλουν χρήματα στην κρυπτογράφηση, τώρα φεύγουν επειδή λένε ότι η κρυπτογράφηση έχει πεθάνει.
Αλλά τώρα, όσο αυτοί είναι εκτός χώρου, θα κάνουμε πραγματική δουλειά», είπε στο CNBC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης