Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Συνεχίζεται η πτώση για το ethereum - Σε χαμηλό 14 μηνών

Συνεχίζεται η πτώση για το ethereum - Σε χαμηλό 14 μηνών
Τα κρυπτονομίσματα, γενικά, δέχονται πιέσεις από την ανοδική τάση των επιτοκίων στις ΗΠΑ
Συνεχίζεται η πτώση για το Ethereum, το δεύτερο πολυτιμότερο κρυπτονόμισμα, μετά το bitcoin.
Ο Vitalik Buterin, ο επικεφαλής «αρχιτέκτονας» του Ethereum, είχε δηλώσει σε συνέδριο στη Σαγκάη την περασμένη εβδομάδα ότι η προγραμματισμένη μετάβαση του δικτύου σε ένα λεγόμενο σύστημα «απόδειξης συμμετοχής» - που έχει ήδη καθυστερήσει σημαντικά- πιθανότατα θα διαρκέσει μέχρι τον Αύγουστο.
Ο διακόπτης έχει ρυθμιστεί για να μειώσει την ενεργειακή ένταση του δικτύου Ethereum πάνω από 99,9%, αφαιρώντας ένα βασικό εμπόδιο για την επεξεργασία μεγαλύτερου όγκου συναλλαγών.
Τα νέα υποδηλώνουν ότι το Ethereum - όπως όλα τα άλλα κρυπτονομίσματα αντιμετωπίζει μια δυσάρεστη αναμονή.
Μεγάλο κερδοσκοπικό ενδιαφέρον για το Ethereum τον περασμένο χρόνο προέκυψε εν αναμονή της λεγόμενης «Συγχώνευσης», η οποία σύμφωνα με τους υπέρμαχούς της, θα προσφέρει ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι του Bitcoin στο μέλλον, καθώς τα δύο περιουσιακά στοιχεία αγωνίζονται για το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στο σύμπραν των crypto.
Το Ethereum κατρακύλησε σε χαμηλό 14 μηνών στα 1.717,66 δολ. προτού εξισορροπήσει ελαφρά τις απώλειές του για να διαπραγματευτεί στα 1.773,70 δολ.
Τα κρυπτονομίσματα, γενικά, δέχονται πιέσεις από την ανοδική τάση των επιτοκίων στις ΗΠΑ και, το πιο σημαντικό, την κατάρρευση του δικτύου που στηρίζει το αλγοριθμικό stablecoin TerraUSD.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης