Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Δισεκατομμυριούχος του Bitcoin ζητά σαφήνεια στη ρύθμιση του κλάδου

tags :
Δισεκατομμυριούχος του Bitcoin ζητά σαφήνεια στη ρύθμιση του κλάδου
Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Bitcoin, Brock Pierce, υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για σαφήνεια ως προς το ποιος οργανισμός θα πρέπει να ρυθμίζει τo πλαίσιο των κρυπτονομισμάτων.
Ο δισεκατομμυριούχος κρυπτονομισμάτων αντέδρασε σε μια αγωγή κατά του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Gemini, μετά την κλοπή 36 εκατομμυρίων δολαρίων τον Φεβρουάριο σε περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων που ανήκουν σε λογαριασμούς συνταξιοδότησης, ανέφερε ένα δελτίο τύπου.

Η IRA Financial, μια εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες για αυτοδιευθυνόμενα συνταξιοδοτικά και συνταξιοδοτικά ταμεία, μηνύει την Gemini, η οποία ανήκει στους δίδυμους Winklevoss Cameron και Tyler, για την υποτιθέμενη αποτυχία της εταιρείας να αποτρέψει την κλοπή.

Από το πρωί της Πέμπτης, το bitcoin διαπραγματευόταν γύρω στο επίπεδο των 30.000 δολαρίων, από το υψηλό όλων των εποχών των 68.000 δολαρίων που έφτασε τον Νοέμβριο του 2021.

Το crypto έχει υποχωρήσει περισσότερο από 34% από έτος μέχρι την ίδια μέρα.

Το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα είχαν μερικές δύσκολες εβδομάδες εν αναμονή και μετά την αύξηση των επιτοκίων κατά μισή μονάδα από την Federal Reserve.

Ήταν η δεύτερη από τις πολλές αναμενόμενες αυξήσεις φέτος, καθώς η κεντρική τράπεζα επιδιώκει να καταπολεμήσει τον εκτοξευόμενο πληθωρισμό, ο οποίος βρίσκεται σε υψηλό που δεν έχει παρατηρηθεί εδώ και τέσσερις δεκαετίες.

Οι κινήσεις της Fed

Η προσδοκία τώρα είναι ότι η Fed θα λάβει επιθετικά μέτρα για να προσπαθήσει να περιορίσει τον πληθωρισμό, ο οποίος έχει μειώσει την όρεξη των επενδυτών να διατηρήσουν περιουσιακά στοιχεία που θεωρούνται υψηλότερου κινδύνου.

Στους περισσότερους φόβους για αστάθεια στην αγορά κρυπτονομισμάτων ήταν η αποσύνδεση του TerraUSD, ενός σταθερού νομίσματος του οποίου η αξία συνδέθηκε με 1 δολάριο τον περασμένο μήνα.
Το μεγαλύτερο stablecoin στον κόσμο βάσει κεφαλαίου αγοράς, το tether, επίσης υποχώρησε για λίγο από το δεσμό του 1$.

Τα stablecoins είναι ψηφιακά νομίσματα με αξίες που συνδέονται με παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία, όπως το δολάριο, ένα άλλο νόμισμα ή ο χρυσός. Η αντιστοιχία του με το δολάριο είναι αυτό που, θεωρητικά, το κάνει σταθερό. Ωστόσο, η αστάθεια στην αγορά κρυπτονομισμάτων αμφισβήτησε αυτό το τεκμήριο.

Ο Pierce αναφερόταν στον νόμο περί υπεύθυνης χρηματοοικονομικής καινοτομίας, δικομματική νομοθεσία με στόχο τη δημιουργία ενός ρυθμιστικού πλαισίου για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που ενθαρρύνει την οικονομική καινοτομία καθώς και την προστασία των καταναλωτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης