Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Σπάει ρεκόρ στα trends της Google η φράση «το Bitcoin είναι νεκρό»

tags :
Σπάει ρεκόρ στα trends της Google η φράση «το Bitcoin είναι νεκρό»
Το Google Trends είναι ένας ιστότοπος της Google που αναλύει τη δημοτικότητα των κορυφαίων ερωτημάτων αναζήτησης

Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα αυξήθηκαν οι αναζητήσεις στην Google με τη φράση κλειδί «το Bitcoin είναι νεκρό», στον απόηχο της κατάρρευση στην τιμή του δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος λόγω της αναβάθμισης της νομισματικής σύσφιξης εκ μέρους της Federal Reserves, που παρέσυρε σε χαμηλά επίπεδα όλα τα assets.
Ειδικότερα, οι αναζητήσεις της εν λόγω φράσης στην Google ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο… και μάλιστα έγινε trend.
Yπενθυμίζεται ότι το Google Trends είναι ένας ιστότοπος της Google που αναλύει τη δημοτικότητα των κορυφαίων ερωτημάτων αναζήτησης στην Αναζήτηση Google σε διάφορες περιοχές και γλώσσες. Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί γραφήματα για να συγκρίνει τον όγκο αναζήτησης διαφορετικών ερωτημάτων με την πάροδο του χρόνου.

Αν μη τι άλλο, τα αποτελέσματα στη δημοφιλή μηχανή αναζητήσης αντικατοπτρίζουν το υψηλό άγχος το οποίο διακατέχει τους μετέχοντες στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, μετά από εβδομάδες ανηλεούς διολίσθησης.
Οι ειδικοί αποδίδουν το κραχ στο ευρύτερο παγκόσμιο κλίμα. Δεν είναι μόνο στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων που οι αγορές δέχονται αναταράξεις.
Η ύφεση πλησιάζει, ο πληθωρισμός εκτινάσσεται στα ύψη, τα επιτόκια αυξάνονται και το κόστος ζωής είναι υψηλό.
Τα χρηματιστήρια υποχωρούν επίσης, με τον S&P 500 των ΗΠΑ να βρίσκεται πλέον σε bear market (πτώση 20% από το πρόσφατο υψηλό του).
Ως αποτέλεσμα, ακόμη και οι μεγάλοι επενδυτές είναι περισσότερο φειδωλοί με τα χρήματά τους.
Η κατάρρευση του οικοσυστήματος Terra και οι σχετικές μεταδοτικές επιπτώσεις του ήταν επίσης ένας παράγοντας.
Οι δυσμενείς συνθήκες της αγοράς οδήγησαν επίσης σε εικασίες ότι σημαντικοί παράγοντες του κλάδου, όπως η Celsius και η Three Arrows Capital, θα αποδειχθούν αφερέγγυοι.
Εν προκειμένω όμως αξίζει να σημειωθεί πως τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης έχουν γράψει στο παρελθόν εκατοντάδες «μοιρολόγια» για το Bitcoin. Το BTC «πέθανε» 45 φορές μόνο το 2021 – μια χρονιά κατά την οποία το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο έφτασε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης