Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Τα κρυπτονομίσματα αρχίζουν να λάμπουν στην Bear Market

Τα κρυπτονομίσματα αρχίζουν να λάμπουν στην Bear Market
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το 2022 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τα κρυπτονομίσματα.

Την ίδια ώρα που τα χαμόγελα αρχίζουν να φεύγουν από τα πρόσωπα των επενδυτών, τα crypto νομίσματα βλέπουν αυξημένη ζήτηση από τα hedge funds σε μια στρατηγική συναλλαγών.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το 2022 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τα νομίσματα αυτά:
Το Bitcoin έχει υποχωρήσει κατά 50% και τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία έχουν χάσει περισσότερα από 1 τρις. καθώς οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο σφίγγουν τη νομισματική πολιτική για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.
Αλλά τα funds, όπως η BlockTower Capital με έδρα το Μαϊάμι και η Nickel Digital Asset Management, τα οποία χρησιμοποιούν τις λεγόμενες στρατηγικές ουδέτερης αγοράς, δήλωσαν ότι εξακολουθούν να σημειώνουν θετικές αποδόσεις.

BlockTower Capital και Nickel Digital

Το fund της BlockTower Capital, το οποίο διαχειρίζεται περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια, έχει περίπου 3% απόδοση μέχρι στιγμής φέτος.
Και το Nickel Digital με έδρα στο Λονδίνο, το οποίο έχει 300 εκατ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση, έχει απόδοση 0,49% τον Μάιο, όταν η κατάρρευση της Terra έστειλε κύματα σοκ σε όλη την υπόλοιπη αγορά και παρέσυρε έναν ευρύτατο δείκτη ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων κατά 25%.

Άφθονες οι ευκαιρίες αρμπιτράζ

Ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτικός εταίρος της Nickel Digital, Anatoly Crachilov, ο οποίος εγκατέλειψε την Goldman Sachs το 2019 για να ασχοληθεί με τα crypto, δήλωσε ότι με εκατοντάδες διαπραγματεύσεις που λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο σε όλο τον κόσμο, οι ευκαιρίες αρμπιτράζ για συναλλαγές σε διαφορές τιμών για το ίδιο token είναι άφθονες.
Ο Crachilov αναμένει ότι οι ετήσιες αποδόσεις από την αναποτελεσματικότητα της αγοράς θα μειωθούν στο 8-10% με την πάροδο του χρόνου, καθώς τα νομίσματα ωριμάζουν.
Η εταιρεία του σημείωσε απόδοση περίπου 15% το 2021.

Η ουδέτερη στρατηγική «κοιτάει ψηλά»

Από πέρυσι, η ουδέτερη στρατηγική της αγοράς έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο δημοφιλή είδη μεθόδων διαπραγμάτευσης, σύμφωνα με έρευνα του Απριλίου από τον λογιστικό γίγαντα PwC. Ωστόσο, τα κεφάλαια ουδέτερης αγοράς, με μέση απόδοση 37% το 2021, υπολείπονται άλλων στρατηγικών -- συμπεριλαμβανομένων ορισμένων μακροπρόθεσμων κεφαλαίων που σημείωσαν μέση απόδοση άνω του 400%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης