Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ρωσία - cryptos: Ετοιμάζει stablecoin συνδεδεμένο με το χρυσό για την παράκαμψη των κυρώσεων

Ρωσία  - cryptos: Ετοιμάζει stablecoin συνδεδεμένο με το χρυσό για την παράκαμψη των κυρώσεων

Το «χρυσό ρούβλι» - Aναλυτές της ρωσικής τράπεζας VEB πρότειναν την έκδοση stablecoin συνδεδεμένου με τον χρυσό για τη διενέργεια διεθνών πληρωμών

Σχετικά Άρθρα

Μπορεί πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, να υπήρχε έντονος σκεπτικισμός αναφορικά με τα ψηφιακά νομίσματα, ο οποίος είχε αποτυπωθεί και στην κόντρα μεταξύ της κεντρικής τράπεζας και του υπουργείου Οικονομικών, ωστόσο πλέον για κάποιους αποτελούν μία λύση για να αντιμετωπιστούν οι διεθνείς κυρώσεις.
Όπως γράφει το coindesk.com , αναλυτές της ρωσικής τράπεζας VEB πρότειναν στη χώρα να εκδώσει ένα σταθερό νόμισμα (stablecoin) συνδεδεμένο με τον χρυσό για διεθνείς πληρωμές.

Οι επιχειρήσεις και τα cryptos

Το Ινστιτούτο Έρευνας και Εμπειρογνωμοσύνης της κρατικής τράπεζας περιέγραψε την ιδέα αυτή σε μια έκθεση με τίτλο «Global Payments Under the Sanctions: Current State and Perspectives», που λέει ότι το Υπουργείο Οικονομικών πρέπει να δημιουργήσει ένα πλαίσιο για τον τρόπο με τον οποίο οι ρωσικές εταιρείες υπό κυρώσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν κρυπτονομίσματα.
Η έκθεση, που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης , προτείνει μέτρα που θα επιτρέψουν στη Ρωσία να εμπορεύεται διεθνώς, αποφεύγοντας τις κυρώσεις που στοχεύουν στην απομόνωση της χώρας από τις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές.

Ένα «χρήσιμο εργαλείο»

Ο χρυσός μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την αντιστάθμιση της απώλειας του μεγαλύτερου μέρους των εξαγωγικών εσόδων της Ρωσίας, λένε οι συντάκτες της έκθεσης ενώ βεβαια είναι γνωστό ότι η χώρα διαθέττει αποθέματα αξίας πλέον των 140 δισ. δολ. .
Πρώτον, η χώρα μπορεί να πουλήσει τα αποθέματά της σε αγοραστές σε χώρες που δεν υποστηρίζουν τις κυρώσεις .
Δεδομένου ότι οι συμφωνίες θα γίνονταν εκτός αγοράς, θα ήταν δύσκολο να εντοπιστούν, αναφέρει η έκθεση.
Και το «χρυσό ρούβλι» θα έχει τη στήριξη του πολύτιμου μετάλλου.
«Οι Αμερικανοί δεν θα έχουν κανένα μέσο να μπλοκάρουν τις εργασίες με το crypto-χρυσό ρούβλι, επειδή η τιμή θα συνδέεται με την τιμή του χρυσού στην παγκόσμια αγορά», αναφέρει η έκθεση.
Το stablecoin θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για τον διακανονισμό συναλλαγών εισαγωγής και εξαγωγής, όχι για πληρωμές εντός της Ρωσίας, λέει.

Το παράδειγμα του Ιράν και το εφαρμογή του blockchain

Οι συγγραφείς προτείνουν επίσης την αύξηση της συνεργασίας με την Κίνα, την Ινδία και άλλες χώρες BRICS, τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ενός συστήματος διακανονισμού που βασίζεται σε blockchain.
Η έκθεση αναφέρει τη δημοτικότητα της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στο Ιράν , λέγοντας ότι η χώρα χρησιμοποιεί με επιτυχία κρυπτονομίσματα για να παρακάμψει τις κυρώσεις των ΗΠΑ.
Η περίπτωση του Ιράν «δείχνει ότι τα κρυπτονομίσματα μπορούν να είναι μια πραγματική εναλλακτική λύση στο δολάριο ΗΠΑ σε ορισμένες περιπτώσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης