Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Νέα βουτιά για το bitcoin - Κάτω από τις 19 χιλ. δολάρια, απώλειες σχεδόν 60% στο πρώτο εξάμηνο του 2022

Νέα βουτιά για το bitcoin - Κάτω από τις 19 χιλ. δολάρια, απώλειες σχεδόν 60% στο πρώτο εξάμηνο του 2022
Το ψηφιακό νόμισμα σημειώνει απώλειες κατά περίπου 58% μόνο φέτος και έχει υποχωρήσει περισσότερο από 70% από το υψηλό όλων των εποχών των 68.990,90 δολαρίων
Ακόμη και κάτω από τα 19.000 δολάρια υποχώρησε σήμερα το bitcoin, καθώς το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο παραμένει υπό πίεση εξαιτίας των μακροοικονομικών ανησυχιών και της κρίσης ρευστότητας μεταξύ εταιρειών κρυπτογράφησης.
Το Bitcoin διαπραγματεύτηκε στα 19.143,50 δολάρια, καταγράφοντας πτώση κατά 4%, σύμφωνα με στοιχεία του CoinDesk.
Το ψηφιακό νόμισμα σημειώνει απώλειες κατά περίπου 58% μόνο φέτος και έχει υποχωρήσει περισσότερο από 70% από το υψηλό όλων των εποχών των 68.990,90 δολαρίων που είχε φτάσει τον Νοέμβριο.
«Το Bitcoin συνεχίζει να βρίσκεται υπό πίεση όπως και άλλα περιουσιακά στοιχεία.
Ο συνδυασμός υψηλού πληθωρισμού, αύξησης των επιτοκίων και ύφεσης επιβαρύνουν τα κρυπτονομίσματα», δήλωσε ο Yves Longchamp, επικεφαλής έρευνας της SEBA Bank με επίκεντρο τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.
Το Bitcoin έχει στενά συσχετιστεί με την κίνηση των μετοχικών δεικτών και ειδικότερα του Nasdaq.
Οι μετοχές δέχονται ισχυρές πιέσεις που επιβαρύνουν και την τιμή του bitcoin.
Οι επενδυτές ανησυχούν επίσης για τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό που αναγκάζει τις παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες να αυξήσουν τα επιτόκια.
Αυτό πυροδοτεί επίσης φόβους για ύφεση στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες.

Ζητήματα ρευστότητας έπληξαν τις εταιρείες κρυπτογράφησης

Η κατάρρευση της τιμής των κρυπτονομισμάτων έχει εκθέσει τη φύση του κλάδου με υψηλή μόχλευση και έχει προκαλέσει πρόβλημα ρευστότητας σε όλες τις εταιρείες.
Τη διαδικασία της εκκαθάρισης άρχισε το πιο σημαντικό hedge fund κρυπτονομισμάτων, το Three Arrows Capital, σύμφωνα με πληροφορίες του CNBC.
Η Teneo προσλήφθηκε τις τελευταίες ημέρες για να ασχοληθεί με τη διαδικασία εκκαθάρισης, αν και ακόμη το Three Arrows Capital, ή το 3AC όπως είναι επίσης γνωστό, δεν έχει ανακοινώσει τίποτα ακόμη.
Η Teneo βρίσκεται στα πολύ πρώιμα στάδια της διαδικασίας εκκαθάρισης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του CNBC.
Η εταιρεία αναδιάρθρωσης λαμβάνει μέτρα για να αποτιμήσει τα περιουσιακά στοιχεία που έχει η 3AC και στη συνέχεια θα δημιουργήσει έναν ιστότοπο με οδηγίες για το πώς οι πιστωτές μπορούν να έρθουν σε επαφή για να υποβάλουν οποιεσδήποτε απαιτήσεις, πρόσθεσε η πηγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης