Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ολοταχώς προς το χειρότερο τρίμηνο από το 2011 το Bitcoin – Τι αναφέρουν οι αναλυτές

tags :
Ολοταχώς προς το χειρότερο τρίμηνο από το 2011 το Bitcoin – Τι αναφέρουν οι αναλυτές
«Το Bitcoin σημείωσε αρκετές επιτυχίες τα τελευταία δώδεκα χρόνια κάνοντας κυκλικά χαμηλά κάθε 90 εβδομάδες» δήλωσε ο αναλυτής στρατηγικής της Fundstrat, Mark Newton

Το χειρότερο τρίμηνο της τελευταίας δεκαετίας αναμένεται να καταγράφει το Bitcoin, καθώς η νομισματική σύσφιξη των κεντρικών τραπεζών και η κατάρρευση πολύ σημαντικών crypto projects έχουν περιορίσει τις οδούς ρευστότητας.
Ειδικότερα, η πτώση, κατά 58%, σε ό,τι αφορά το μεγαλύτερο από άποψη κεφαλαιοποίησης κρυπτονόμισμα, είναι μεγαλύτερη από αυτή το γ’ τρίμηνο του 2011, όταν ο «βασιλιάς» ήταν ακόμη στα σπάργανα.
Υπενθυμίζεται πως από το 2011 και εξής ακολούθησε μια χρυσή δεκαετία άνθησης με συνεχή ICOs και διεύρυνση των market caps… χάρη και στην εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών.
Ωστόσο, το κλίμα έχει πλέον αλλάξει, με την τρέχουσα bear market να πυροδοτείται από την ανησυχία των ρυθμιστικών αρχών για τον συστημικό κίνδυνο που εγκυμονούν σε σχέση με την παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα τα cryptos.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Bitcoin υποχωρούσε έως και 4,4% το πρωί της Πέμπτης στο Λονδίνο στα 19.302 δολάρια, το χαμηλότερο «ύψος» από τις 19 Ιουνίου.
Τα πιο altcoins «πήγαιναν» χειρότερα, με το Avalanche και το Polygon να «πέφτουν» περίπου 8%.
Παρ’ όλη τη ζοφερή κατάσταση, ορισμένοι αναλυτές επισημαίνουν σημάδια ότι ο πυθμένας μπορεί να είναι κοντά.
Η απομόχλευση που επιτάχυνε την καταστροφή τους τελευταίους μήνες μπορεί να μην έχει πολλά ακόμη να προκαλέσει, ανέφεραν οι αναλυτές της JPMorgan Chase & Co. σε σημείωμα που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 29 Ιουνίου.
Τόνισαν επίσης πως το capital funding συνεχίστηκε με υγιή ρυθμό τον Μάιο και τον Ιούνιο».
«Το Bitcoin σημείωσε αρκετές επιτυχίες τα τελευταία δώδεκα χρόνια κάνοντας κυκλικά χαμηλά κάθε 90 εβδομάδες» δήλωσε ο αναλυτής στρατηγικής της Fundstrat, Mark Newton, ο οποίος προσέθεσε:
«Τα χαμηλά θα πρέπει να είναι προ των πυλών σύμφωνα με αυτό το σύνθετο κύκλου.
Οι επενδυτές θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση τον μήνα Ιούλιο, ψάχνοντας ευκαιρίες στα χαμηλά, ενόψει μιας υγιούς ανάκαμψης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης