Κρυπτονομίσματα

Νέο πλήγμα στην αγορά κρυπτονομισμάτων – Διέκοψε τις αναλήψεις και η Vauld

Νέο πλήγμα στην αγορά κρυπτονομισμάτων – Διέκοψε τις αναλήψεις και η Vauld

Η Celsius επίσης διέκοψε τις αναλήψεις για πελάτες επικαλούμενη «ακραίες συνθήκες αγοράς»

Η πλατφόρμα Vauld διέκοψε σήμερα 4 Ιουλίου 2022, όλες τις αναλήψεις, τις συναλλαγές και τις καταθέσεις στην πλατφόρμα του και διερευνά πιθανές επιλογές αναδιάρθρωσης.

Με αυτή τη λιτή ανακοίνωση ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vauld, Darshan Bathija, δήλωσε ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει «οικονομικές προκλήσεις» λόγω «των δύσκολων συνθηκών της αγοράς, των οικονομικών δυσκολιών των βασικών επιχειρηματικών της εταίρων που την επηρεάζουν αναπόφευκτα και του τρέχοντος κλίματος της αγοράς» που έχει οδηγήσει σε πελάτες να αποσύρουν περισσότερα από 197,7 εκατομμύρια δολάρια από την πλατφόρμα από τις 12 Ιουνίου.
Η εταιρεία με έδρα τη Σιγκαπούρη δήλωσε ότι συνεργάζεται με τους οικονομικούς και νομικούς συμβούλους της για να «διερευνήσει και να αναλύσει όλες τις πιθανές επιλογές, συμπεριλαμβανομένων πιθανών σχεδίων αναδιάρθρωσης, που θα προστατεύουν καλύτερα τα συμφέροντα των μετόχων της Vauld».
Ο Vauld είπε ότι βρίσκεται «σε συζητήσεις με πιθανούς επενδυτές».
Η εταιρεία είπε ότι έχει προσλάβει την Kroll Pte Limited ως οικονομικό σύμβουλό της, καθώς και τους Cyril Amarchand Mangaldas και Rajah & Tann Singapore LLP ως νομικούς συμβούλους στην Ινδία και τη Σιγκαπούρη αντίστοιχα.

Οι μέχρι πρότινος διαβεβαιώσεις

Η κίνηση της Vauld να σταματήσει τις αναλήψεις έρχεται λιγότερο από τρεις εβδομάδες αφότου ο CEO, Bathija, διαβεβαίωνε ότι η εταιρεία «συνεχίζει να λειτουργεί ως συνήθως παρά τις ασταθείς συνθήκες της αγοράς».
Σε ανάρτηση της 16ης Ιουνίου, ο Bathija είπε ότι οι αναλήψεις «διεξάγονται ως συνήθως και αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει στο μέλλον».
Αλλά η Vauld έγινε το τελευταίο θύμα της βουτιάς στις τιμές των κρυπτονομισμάτων φέτος.
Η Celsius επίσης τον περασμένο μήνα διέκοψε τις αναλήψεις για πελάτες επικαλούμενη «ακραίες συνθήκες αγοράς».
Το Bitcoin είχε τη χειρότερη τριμηνιαία επίδοσή του από το 2011 το δεύτερο τρίμηνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης