Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ντόμινο κατάρρευσης στα ανταλλακτήρια crypto: Αίτηση πτώχευσης από Celsius - Στον αέρα 20 δισ. δολ. σε περιουσιακά στοιχεία

Ντόμινο κατάρρευσης στα ανταλλακτήρια crypto: Αίτηση πτώχευσης από Celsius - Στον αέρα 20 δισ. δολ. σε περιουσιακά στοιχεία
Υπενθυμίζεται ότι η Voyager Digital Ltd. κατέθεσε αίτηση για προστασία προ ημερών, ενώ κατέρρευσε και το hedge Three Arrows Capital
Σχετικά Άρθρα

Νέες «μαύρες» εξελίξεις σημειώνονται στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων καθώς η εταιρεία Celsius Network χρεωκόπησε.
Η Celsius από τον περασμένο μήνα είχε «παγώσει» τις αναλήψεις και τις μεταφορές μεταξύ λογαριασμών, επικαλούμενη τις ακραίες συνθήκες στην αγορά του crypto.
Ο δανεισμός σε κρυπτονομίσματα, στον οποίο δραστηριοποιούνταν η Celsius, βυθίζεται τους τελευταίους μήνες έπειτα από το κραχ στις τιμές και την κατάρρευση του token TerraUSD τον Μάιο του 2022.
Η Celsius κατέθεσε αίτηση προστασίας από τους πιστωτές στο πλαίσιο του Chapter 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα.
Η εταιρεία δήλωσε ότι διαθέτει 167 εκατ. δολάρια σε μετρητά για να χρηματοδοτήσει κάποιες λειτουργίες όσο διαρκεί η διαδικασία της αναδιάρθρωσης. Παράλληλα, εκτιμά τις υποχρεώσεις της στα 1-10 δισ. δολάρια.
Η Celsius, η οποία έχει περισσότερους από 100.000 πιστωτές, είπε ότι έκανε το βήμα για να σταθεροποιήσει τις δραστηριότητές της και να επεξεργαστεί μια αναδιάρθρωση για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. 

Τέλος εποχής για τα crypto; 

Οι δυσάρεστες εξελίξεις στη Celsius αναδεικνύουν εν συνόλω τα προβλήματα στον χώρο των crypto.
Υπενθυμίζεται ότι η Voyager Digital Ltd. κατέθεσε αίτηση για προστασία προ ημερών, ενώ κατέρρευσε και το hedge Three Arrows Capital.
Οι αμφιβολίες για τις υψηλές αποδόσεις που υπόσχονταν εταιρείες όπως η Celsius έχουν ενταθεί μετά την κατάρρευση του Terra τον Μάιο 2022.
Ένας άλλος δανειστής, η Babel, έχει επίσης σταματήσει τις αναλήψεις.

Θύμα του κραχ το Three Arrows Capital

Τη διαδικασία της εκκαθάρισης άρχισε νωρίτερα και το πιο σημαντικό hedge fund κρυπτονομισμάτων, το Three Arrows Capital, σύμφωνα με πληροφορίες του CNBC.
Η Teneo προσλήφθηκε τις τελευταίες ημέρες για να ασχοληθεί με τη διαδικασία εκκαθάρισης, αν και ακόμη το Three Arrows Capital, ή το 3AC όπως είναι επίσης γνωστό, δεν έχει ανακοινώσει τίποτα ακόμη.
Η Teneo βρίσκεται στα πολύ πρώιμα στάδια της διαδικασίας εκκαθάρισης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του CNBC.
Η εταιρεία αναδιάρθρωσης λαμβάνει μέτρα για να αποτιμήσει τα περιουσιακά στοιχεία που έχει η 3AC και στη συνέχεια θα δημιουργήσει έναν ιστότοπο με οδηγίες για το πώς οι πιστωτές μπορούν να έρθουν σε επαφή για να υποβάλουν οποιεσδήποτε απαιτήσεις, πρόσθεσε η πηγή.

Ποιο είναι το 3AC

Το 3AC, που ιδρύθηκε από κοινού από τους Zhu Su και Kyle Davies, είναι ένα από τα πιο σημαντικά crypto hedge funds (που επικεντρώνονται σε επενδύσεις σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία όπως τα κρυπτονομίσματα) και είναι γνωστό για τα στοιχήματά του με υψηλή μόχλευση.
Όμως, μια πτώση στις τιμές των ψηφιακών νομισμάτων, η οποία έχει εξαλείψει δισεκατομμύρια δολάρια από την αγορά τις τελευταίες εβδομάδες, έχει πλήξει την 3AC και έχει προκαλέσει μια κρίση ρευστότητας στην εταιρεία.

Η αθέτηση

Τη Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022, το Three Arrows Capital απέτυχε να αποπληρώσει δάνειο συνολικής αξίας 350 εκατομμυρίων δολαρίων σε stablecoin USDC καθώς και 15.250 bitcoin, αξίας περίπου 323 εκατομμυρίων δολαρίων σε σημερινές τιμές.
Η 3AC είχε έκθεση στο αλγοριθμικό stablecoin terraUSD και το αδελφό token luna.
Οι Financial Times ανέφεραν νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι οι δανειστές κρυπτονομισμάτων BlockFi και Genesis με έδρα τις ΗΠΑ ρευστοποίησαν ορισμένες από τις θέσεις της 3AC, καθώς είχε δανειστεί από το BlockFi αλλά δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στο margin call.
Η ανάκληση περιθωρίου είναι μια κατάσταση στην οποία ένας επενδυτής πρέπει να δεσμεύσει περισσότερα κεφάλαια για να αποφύγει ζημιές σε μια συναλλαγή που πραγματοποιείται με δανεισμένα μετρητά.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης