Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Cowen: H μετάβαση του Ethereum στο πρωτόκολλο PoS δίνει φτερά στο Bitcoin

tags :
Cowen: H μετάβαση του Ethereum στο πρωτόκολλο PoS δίνει φτερά στο Bitcoin
Η συγχώνευση του Ethereum θα μπορούσε να καθυστερήσει, όπως έχει συμβεί πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια

Ως καταλύτης υπέρ του Bitcoin (BTC) θα μπορούσε να λειτουργήσει η συγχώνευση του Ethereum, σύμφωνα με τον Benjamin Cowen.
Όπως λέει, η μετάβαση του Ethereum από το πρωτόκολλο Proof of Work (PoW) στο πρωτόκολλο Proof of Stake (PoS) αναμένεται να ενισχύσει την κεφαλαιοποίηση του πρώτου τη τάξει κρυπτονομίσματος.
Και εξηγεί: «Οι επενδυτές θα αποσύρουν κεφάλαια από το Ethereum και θα επενδύσουν σε Bitcoin, υποδηλώνοντας ότι η ενημέρωση του blockchain θα μπορούσε να οδηγήσει σε πτώση την τιμή του Ether, του εγγενούς νομίσματος του Blockchain Εthereum, εν μέσω αρνητικών ειδήσεων που σχετίζονται με τη μετάβαση».
Αυτό θα είναι πολύ χρήσιμο για το BTC, πιστεύει ο επενδυτής, καθώς η κυριαρχία του BTC μειώθηκε κατακόρυφα στο τέλος του 2020 από περίπου 73% σε 41%. «Δεν θα εκπλαγώ αν δω την κυριαρχία του BTC να αρχίζει να επανέρχεται σε προγενέστερα επίπεδα, ίσως τον Σεπτέμβριο.
Ο λόγος είναι ότι, στο πλαίσιο ενός σημαντικού γεγονότος για το Ethereum, είναι λογικό για τους επενδυτές να ανακατανέμουν ορισμένα από τα χαρτοφυλάκιά τους υπέρ του bitcoin» είπε ο Cowen, συμπληρώνοντας:
«Η συγχώνευση του Ethereum θα μπορούσε να καθυστερήσει, όπως έχει συμβεί πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια. Σημείωσε ότι δεν είναι όλα τα μέλη της κοινότητας των κρυπτονομισμάτων ευχαριστημένα με τη μετάβαση.
Οι εξορύκτες που είναι συνηθισμένοι στη συναινετική μέθοδο PoW θα πρέπει να στραφούν σε εναλλακτικά δίκτυα, όπως το Ethereum Classic.
Δεδομένου ότι αυτά τα δίκτυα δεν έχουν την ίδια κεφαλαιοποίηση αγοράς με το Ethereum, είναι πιο επικίνδυνο για τους miners.
Πρόσφατα, ένας σημαντικός miner Ethereum εγκατέλειψε τη μετάβαση στο ETH 2.0 και ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου δικτύου ETH PoW μειοψηφίας, ένα καταφύγιο για όσους θέλουν να ξεφύγουν από το Ethereum 2.0».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης