Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ethereum: Και εγένετο η «Συγχώνευση» - Υποχωρεί -9% το κρυπτονόμισμα

Ethereum: Και εγένετο η «Συγχώνευση» - Υποχωρεί -9% το κρυπτονόμισμα
Η αναβάθμιση Bellatrix προετοιμάζει το PoS Beacon Chain του Ethereum για τη συγχώνευση με το mainnet του Ethereum…

Η αναβάθμιση του blockchain Ethereum είναι και επίσημα προ των πυλών και, πιθανότατα, θα ξεκινήσει κάποια στιγμή μεταξύ 13 και 16 Σεπτεμβρίου.
Το upgrade «Bellatrix», δηλαδή το hard fork του δικτύου λίγο πριν από το «Merge», αναβαθμίστηκε την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, σηματοδοτώντας τη μετάβαση από το πρωτόκολλο Proof of Work (PoW) στο Proof of Stake (PoS).
Η αναβάθμιση Bellatrix προετοιμάζει το PoS Beacon Chain του Ethereum για τη συγχώνευση με το mainnet του Ethereum.
Σύμφωνα με το CoinDesk, η τιμή Terminal Total Difficulty (TTD) που ενεργοποιεί τη συγχώνευση έχει οριστεί σε 58.750.000.000.000.000.000.000.
Αυτός ο αριθμός, ο οποίος θα αντιπροσωπεύει τη αθροιστική δυσκολία όλων των εξορυσσόμενων μπλοκ Ethereum και αναμένεται να επιτευχθεί κάπου μεταξύ 13 και 16 Σεπτεμβρίου.
Οι προβλέψεις αυτή τη στιγμή αναφέρουν ότι θα συμβεί γύρω στις 15 Σεπτεμβρίου.
Όταν επιτευχθεί ο αριθμός TTD, το δίκτυο θα συγχωνεύσει το επίπεδο εκτέλεσής του με το νέο επίπεδο συναίνεσης PoS, επιτρέποντας στην αλυσίδα να συνεχίσει με ένα νέο σύστημα για την έκδοση και τον έλεγχο ταυτότητας νέων μπλοκ συναλλαγών.
Το Merge και το Beacon Chain παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2020.
Τον περασμένο μήνα, το Ethereum συγχώνευσε το δίκτυο δοκιμών Goerli (testnet) από το PoW στο PoS – σηματοδοτώντας την τρίτη και τελευταία πρόβα τζενεράλε για ένα mainnet Merge.
Η ολοκλήρωση του Merge θα σηματοδοτήσει το τέλος του ενεργοβόρου PoW. Τα επόμενα βήματα στον οδικό χάρτη του Ethereum περιλαμβάνουν τη βελτίωση των τελών και των ταχυτήτων συναλλαγών μέσω διαμοιρασμού.
Η τιμή του ETH πρόσφατα έφτασε τα 1.665 δολ., αυξημένη κατά 6,24%, ωστόσο την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές σημειωνόταν πτώση -9%, στα δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης