Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Επαναφορά πάνω από τα 20 χιλ. δολ. για το bitcoin - Ξεπέρασε το 1 τρισ. δολ. η κεφαλαιοποίηση των crypto

Επαναφορά πάνω από τα 20 χιλ. δολ. για το bitcoin - Ξεπέρασε το 1 τρισ. δολ. η κεφαλαιοποίηση των crypto
Το token οδεύει προς εβδομαδιαία κέρδη άνω του 6%
Σχετικά Άρθρα
Πάνω από τα 20.000 δολάρια επέστρεψε το bitcoin, με την αγορά κρυπτογράφησης να ακολουθεί μια ευρύτερη ανάκαμψη των περιουσιακών στοιχείων, καθώς το δολάριο υποχώρησε από τα υψηλά 20 ετών.
Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο σημείωσε άλμα σχεδόν 6% στα 20.455,4 δολάρια, ανακάμπτοντας επίσης από επίπεδα κοντά στα χαμηλά του 2022.
Το token οδεύει προς εβδομαδιαία κέρδη άνω του 6%.
Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτογράφησης επανήλθε πάνω από το όριο του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων.
Η ανάκαμψη του Bitcoin ωφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αδυναμία του δολαρίου, το οποίο υποχώρησε περαιτέρω από τα υψηλά 20ετίας.
Η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων, σε συνδυασμό με την επιθετική αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, βοήθησε στην αποδυνάμωση του αμερικανικού νομίσματος, σύμφωνα με το investing.com.

Ανάκαμψη και για το ethereum

Άλλα κρυπτονομίσματα ανέκαμψαν επίσης.
Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα Ethereum αυξήθηκε κατά 4,4% σε υψηλό άνω των τριών εβδομάδων στα 1.704 δολάρια, ενώ ένα πλήθος άλλων μικρότερων altcoins σημείωσαν επίσης άνοδο.
Το Ethereum έχει σε μεγάλο βαθμό υπεραποδώσει έναντι των ομοειδών του κρυπτονομισμάτων τον τελευταίο μήνα, εν όψει της επικείμενης μετάβασης σε ένα μοντέλο proof-of-stake.
Η μετατόπιση, που ονομάστηκε "the merge", θα δει το token να εγκαταλείπει την εξόρυξη προς όφελος του στοιχηματισμού, μειώνοντας σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας και καθιστώντας το ενδεχομένως πιο προσιτό.
Αλλά ενώ οι αγορές κρυπτογράφησης έδειχναν να ανακάμπτουν, οι επενδυτές φοβήθηκαν μια γρήγορη αντιστροφή στο εγγύς μέλλον.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Jerome Powell δήλωσε την Πέμπτη ότι η Fed θα συνεχίσει την επιθετική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.
Οι δηλώσεις του ενισχύουν τις πιθανότητες για αύξηση επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης από τη Fed στις 21 Σεπτεμβρίου.
Η άνοδος των επιτοκίων βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό πίσω από τις απότομες απώλειες των κρυπονομισμάτων, καθώς η Fed ξετύλιξε δύο χρόνια εξαιρετικά χαλαρής νομισματικής πολιτικής.
Με τις περισσότερες άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες να αυξάνουν επίσης τα επιτόκια, τα περιθώρια για μια σημαντική ανάκαμψη είναι περιορισμένα βραχυπρόθεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης