Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Νέα εποχή για το Ethereum - Ολοκληρώθηκε το «Merge»

Νέα εποχή για το Ethereum - Ολοκληρώθηκε το «Merge»
Η χρήση ενέργειας του δικτύου θα πρέπει να μειωθεί πάνω από 99%
Σχετικά Άρθρα
Νέα εποχή ξεκινά για το Ethereum, καθώς ολοκληρώθηκε η πολυαναμενόμενη διαδικασία Merge, που αποτελεί την πιο φιλόδοξη αναβάθμιση στην αγορά των κρυπτονομισμάτων που έχει συμβεί μέχρι σήμερα.
Η μετατόπιση αυτή μπορεί όχι μόνο να αμβλύνει την κριτική για τη χρήση ενέργειας από blockchain και να χρησιμεύσει ως ώθηση για την αγορά των crypto, αλλά θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει να γίνει η κρυπτογράφηση mainstream.
Το Ethereum στηρίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των εφαρμογών Web3, όπως τα αποκεντρωμένα οικονομικά πρωτόκολλα και τα non-fungible tokens (NFTs), καθώς και τo ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με αξία αγοράς 195 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνει το Forbes.
Το token έχει αυξηθεί κατά 3% από την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, αλλά σήμερα διαπραγματεύεται στα 1.593 δολάρια, σημειώνοντας πτώση 0,81% τις τελευταίες 24 ώρες.
Από την ίδρυσή του, το Ethereum βασίζεται στο σύστημα proof-of-work για τη λειτουργία μιας αλυσίδας μπλοκ (blockchain).
To Ethereum βασίζεται σε χειριστές ισχυρών υπολογιστών, γνωστούς ως miners, οι οποίοι επικυρώνουν κάθε νέο μπλοκ συναλλαγών που προστίθεται στην αλυσίδα λύνοντας πολύπλοκους μαθηματικούς γρίφους και ανταμείβονται για τις προσπάθειές τους με το κρυπτονόμισμα της αλυσίδας μπλοκ.
Η προσέγγιση αυτή έχει προκαλέσει ευρεία κριτική από όσους εμφανίζονται επιφυλακτικοί με την κρυπτογράφηση και τους περιβαλλοντολόγους λόγω της τεράστιας χρήσης ενέργειας - το αποτύπωμα άνθρακα του ethereum έχει συγκριθεί με αυτό της Φινλανδίας.

Ενναλακτικός μηχανισμός

Από σήμερα, το Ethereum θα χρησιμοποιεί έναν εναλλακτικό μηχανισμό που ονομάζεται proof-of-stake.
Οι miners αντικαθίστανται από επικυρωτές (validators), οι οποίοι δεσμεύουν, ή στοιχηματίζουν, μάρκες αιθέρα ως εγγύηση για την επαλήθευση των συναλλαγών και συγκεντρώνουν τόκους επί των στοιχηματισμένων περιουσιακών στοιχείων ως ανταμοιβή.
Ως αποτέλεσμα, η χρήση ενέργειας του δικτύου θα πρέπει να μειωθεί πάνω από 99%, σύμφωνα με το Ίδρυμα Ethereum.
Η εταιρεία ανάλυσης blockchain Nansen εκτιμά ότι οι ταύροι του Ethereum έχουν ήδη στοιχηματίσει το 11,3% της προσφοράς ETH αξίας περίπου 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι ενθουσιώδεις είναι αισιόδοξοι ότι Οι νέες ιδιότητες του token θα μπορούσαν να προσελκύσουν το πλήθος της Wall Street, ιδίως εκείνους που έχουν περιβαλλοντικές εντολές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης