Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Σε «ελεύθερη πτώση» τα κρυπτονομίσματα, λόγω του φόβου για ρυθμιστική παρέμβαση στις ΗΠΑ

Σε «ελεύθερη πτώση» τα κρυπτονομίσματα, λόγω του φόβου για ρυθμιστική παρέμβαση στις ΗΠΑ
Η πτώση οφείλεται εν μέρει και στο ότι οι επενδυτές παγκοσμίως περιορίζουν την ανάληψη κινδύνων, εν όψει της περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων
Σχετικά Άρθρα

Σε νέα χαμηλά βρέθηκαν τα κρυπτονομίσματα, λόγω των ανησυχιών σχετικά με το ρυθμιστικό πλαίσιο που ανήγγειλε ότι θα ετοιμάσει η κυβέρνηση Biden, αλλά και επειδή οι επενδυτές παγκοσμίως αρχίζουν να περιορίζουν την ανάληψη κινδύνων, εν όψει της περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων από όλες τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες του κόσμου.
Το Bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα σε χρηματιστηριακή αξία, έχασε περίπου 5% και βρέθηκε σε χαμηλό τριών μηνών στα 18.387 δολάρια.
Το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, υποχώρησε 3% και βρέθηκε σε χαμηλό δύο μηνών στα 1.285 δολάρια, έχοντας όμως καταγράψει πτώση μεγαλύτερη του 10% μέσα σε ένα 24ωρο.
Τα περισσότερα άλλα μικρότερα κρυπτονομίσματα είχαν απώλειες άνω του 10%.
Το blockchain Ethereum, το οποίο στηρίζει το ether, είχε μια σημαντική αναβάθμιση τις προηγούμενες δύο μέρες, που ονομάζεται Merge η οποία αλλάζει τον τρόπο επεξεργασίας των συναλλαγών και μειώνει τη χρήση ενέργειας.
Η αξία του ether βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση καθώς κερδίζουν έδαφος τα σενάρια σύμφωνα με τα οποία οι παρατηρήσεις που έγιναν την περασμένη εβδομάδα από τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, Gary Gensler, επί των κυβερνητικών εκθέσεων για τα κρυπτονομίσματα, σημαίνουν ότι η νέα δομή μπορεί να προκαλέσει παρέμβαση των ρυθμιστικών αρχών.
«Όλα αυτά αποτελούν απλές εικασίες σχετικά με το τι μπορεί να συμβεί και τι όχι», δήλωσε ο Matthew Dibb, COO της πλατφόρμας κρυπτογράφησης της Σιγκαπούρης Stack Funds, σχετικά με τις ρυθμιστικές προοπτικές.
«Πολύς οίστρος έχει βγει από τις αγορές μετά το Merge», είπε.
«Ήταν πραγματικά ένα είδος εκδήλωσης που τράβηξε πολλή προσοχή», πρόσθεσε, ενώ πρόσθεσε ότι δεδομένης της νευρικότητας που επικρατεί στην παγκόσμια σκηνή και τις αγορές, το ether μπορεί να δοκιμάσει τα 950 δολάρια τους επόμενους μήνες.
«Βλέποντας το τοπίο αυτή τη στιγμή, τόσο θεμελιωδώς όσο και τεχνικά, δεν φαίνεται και πολύ θετικό. Δεν υπάρχει άμεσος ανοδικός καταλύτης στον ορατό ορίζοντα που θα μπρούσε να στηρίξει τις αγορές κρυπτονομισμάτων και να φέρει πολλά νέα χρήματα και ρευστότητα», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης