Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Περισσότερα από 12.000 κρυπτονομίσματα και tokens μετατράπηκαν σε «ζόμπι» το 2022

Περισσότερα από 12.000 κρυπτονομίσματα και tokens μετατράπηκαν σε «ζόμπι» το 2022
Το 2022 ήταν έτος ρεκόρ για κρυπτονομίσματα τα οποία κατέληξαν ζωντανά νεκρά.

Άνευ προηγουμένου ήταν η μείωση της δραστηριότητας των traders το 2022, με αποτέλεσμα περίπου 12.000 κρυπτονομίσματα να έχουν περιπέσει σε καθεστώς… ζόμπι, δηλαδή για περισσότερο από έναν μήνα κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί τους.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα τη Nomics, το 2022 ήταν έτος ρεκόρ για κρυπτονομίσματα τα οποία κατέληξαν ζωντανά νεκρά…
Οι αναλυτές της Nomics τόνισαν ότι υπήρξαν πάρα πολλά σοκ φέτος (η κατάρρευση του οικοσυστήματος Terra, η χρεοκοπία του hedge fund Three Arrows Capital και της). Κατά τη διάρκεια τέτοιων γεγονότων, οι traders είναι επιφυλακτικοί και αποφεύγουν τα ελάχιστα γνωστά και χαμηλής ρευστότητας νομίσματα.
«Κατά τη διάρκεια του bull run το 2021, υπήρχαν πολλά χρήματα στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων και ενδιαφέρον για projects. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια μιας μακράς bearish τάσης, ακόμη και τα καλά και χρήσιμα έργα αντιμετωπίζουν δυσκολίες, καθώς χάνουν την πρόσβαση σε κεφάλαια και χρηματοδότηση», υποστηρίζει ο αναλυτής της CryptoCompare, Jacob Joseph.
Η πλατφόρμα Nomics παρακολουθεί επί του παρόντος 64.400 περιουσιακά στοιχεία, εκ των οποίων μόνο 13.800 διαπραγματεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα. Ανάμεσα σε αυτά τα tokens, υπάρχουν πολλά περιουσιακά στοιχεία που είναι εξαιρετικά κοντά στην κατάσταση ζόμπι.
Ο επενδυτής Aaron Brown είναι σίγουρος ότι τα μισοπεθαμένα projecst θα γίνονται όλο και περισσότερα. «Για να ξεκινήσει κάποιος το δικό του project και tokens, δεν χρειάζεται μεγάλη ομάδα, γραφείο ή ακίνητο. Κατά συνέπεια, πολλοί θα βυθιστούν στη λήθη…».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης