Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Πάνω από 17 εκατ. δολάρια απέσυραν κορυφαία στελέχη πριν την πτώχευση Celsius

tags :
Πάνω από 17 εκατ. δολάρια απέσυραν κορυφαία στελέχη πριν την πτώχευση Celsius
Η Celsius κατέθεσε αίτηση προστασίας από τους πιστωτές τον Ιούλιο, αφού έβαλε στοπ σε όλες τις αναλήψεις χρηστών επικαλούμενη «ακραίες συνθήκες αγοράς»…

Πάνω από 17 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα απέσυραν τα κορυφαία στελέχη της Celsius μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου 2022, ακριβώς πριν η εταιρεία αναστείλει τις αναλήψεις και κηρύξει πτώχευση, όπως δείχνουν νέα δικαστικά αρχεία.
Σύμφωνα με Δήλωση Οικονομικών Υποθέσεων που κατατέθηκε αργά την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Alex Mashinsky και ο πρώην CSO Daniel Leon απέσυραν τα κεφάλαια με τη μορφή bitcoin (BTC), αιθέρα (ETH), USDC (USDC) και μάρκες CEL (CEL).
Πάνω από δώδεκα άλλα στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του Chief Compliance Officer της εταιρείας, Oren Blonstein, του Chief Risk Officer Rodney Sunada-Wong και του νέου διευθύνοντος συμβούλου Chris Ferraro, έκαναν το ίδιο, αν και με μικρότερα ποσά, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σύμφωνα με το έγγραφο που κατατέθηκε στο Πτωχευτικό Δικαστήριο για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης.
Ο Mashinsky απέσυρε περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα τον Μάιο του 2022. Ο Leon απέσυρε περίπου 7 εκατομμύρια δολάρια (και επιπλέον CEL αξίας 4 εκατομμυρίων δολαρίων) μεταξύ 27 Μαΐου και 31 Μαΐου.
Η Celsius κατέθεσε αίτηση προστασίας από τους πιστωτές τον Ιούλιο, αφού έβαλε στοπ σε όλες τις αναλήψεις χρηστών επικαλούμενη «ακραίες συνθήκες αγοράς».
Το πτωχευτικό δικαστήριο διέταξε την Celsius να ενημερώσει την Επιτροπή Unsecured Credits (UCC), η οποία εκπροσωπεί όλους τους πελάτες στους οποίους η Celsius χρωστά περιουσιακά στοιχεία, σχετικά με την οικονομική της κατάσταση και τη διαχείριση μετρητών σε τακτική βάση, σύμφωνα με άλλο δικαστικό έγγραφο που κατατέθηκε την Τετάρτη.
Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία πρέπει να αποκαλύψει τον μηνιαίο προϋπολογισμό και το ταμειακό του υπόλοιπο, τις δαπάνες για μισθούς, φόρους και διάφορους δείκτες απόδοσης σχετικά με την εξόρυξη bitcoin και τυχόν διαδικασίες από τις πωλήσεις BTC που εξορύσσονται από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας.
Η εταιρεία πρέπει επίσης να λάβει άδεια από το UCC για οποιαδήποτε «κρίσιμη πληρωμή προμηθευτή» άνω των 50.000 δολ.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο