Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Πώς η Binance βοήθησε το Ιράν να κάνει συναλλαγές αξίας 8 δισ. δολ., παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ

Πώς η Binance βοήθησε το Ιράν να κάνει συναλλαγές αξίας 8 δισ. δολ., παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ
Σχεδόν όλα τα κεφάλαια, περίπου 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια, διέρρευσαν μεταξύ της Binance και του μεγαλύτερου χρηματιστηρίου cryptos του Ιράν, τη Nobitex που προσφέρει οδηγίες στον ιστότοπό της σχετικά με τον τρόπο άρσης των κυρώσεων
Σχετικά Άρθρα

Το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance επεξεργάζεται συναλλαγές από πελάτες του στο Ιράν αξίας 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το 2018, παρά τις αμερικανικές κυρώσεις που αποσκοπούν να αποκόψουν την ασιατική χώρα από το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σύμφωνα με στοιχεία blockchain, τα οποία επικαλείται δημoσίευμα του Reuters.
Σχεδόν όλα τα κεφάλαια, περίπου 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια, διέρρευσαν μεταξύ της Binance και του μεγαλύτερου χρηματιστηρίου cryptos του Ιράν, τη Nobitex που προσφέρει οδηγίες στον ιστότοπό της σχετικά με τον τρόπο άρσης των κυρώσεων.
Επτά traders ανέφεραν ότι παρέκαμψαν την απαγόρευση.
Όπως δήλωσαν, συνέχισαν να χρησιμοποιούν τους λογαριασμούς τους στη Binance μέχρι τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, και έχασαν την πρόσβαση μόνο αφού το χρηματιστήριο έκανε αυστηρότερους τους ελέγχους κατά του ξεπλύματος χρήματος έναν μήνα νωρίτερα.
Μέχρι εκείνο το σημείο, οι πελάτες μπορούσαν να πραγματοποιούν συναλλαγές κάνοντας εγγραφή μόνο με μια διεύθυνση email.

Εξαιρετική δημοφιλία στο Ιράν

Όπως υποστηρίζει το Reuters, η δημοφιλία του Binance στο Ιράν είναι γνωστή στο εσωτερικό της εταιρείας.
Aνώτεροι υπάλληλοι γνώριζαν τις αυξανόμενες τάσεις χρήσης του ανταλλακτηρίου από Ιρανούς, σύμφωνα με 10 μηνύματα που έστειλαν ο ένας στον άλλο το 2019 και το 2020.
Η Binance δεν απάντησε στις ερωτήσεις του Reuters σχετικά με το Ιράν.
Σε ανάρτηση ιστολογίου τον Μάρτιο, που δημοσιεύτηκε ως απάντηση στις κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία,  η  Binance ανέφερε ότι «ακολουθεί αυστηρά τους διεθνείς κανόνες κυρώσεων» και πως συγκέντρωσε μια «παγκόσμια ειδική ομάδα συμμόρφωσης, συμπεριλαμβανομένων παγκοσμίου φήμης ειδικών σε κυρώσεις και επιβολής του νόμου».
Η αποστολή του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχόλιο, ενώ επτά δικηγόροι και ειδικοί σε κυρώσεις δήλωσαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι οι ιρανικές συναλλαγές θα μπορούσαν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης