Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Πλήγμα στα κρυπτονομίσματα από τη Signature Bank – Ξεφορτώνει καταθέσεις 10 δισ. που συνδέονται με τη βιομηχανία

Πλήγμα στα κρυπτονομίσματα από τη Signature Bank – Ξεφορτώνει καταθέσεις 10 δισ. που συνδέονται με τη βιομηχανία
Η Signature είναι μία από τις μοναδικές ομοσπονδιακά ελεγχόμενες τράπεζες των ΗΠΑ
Η Signature Bank σχεδιάζει να ξεφορτώσει έως και 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις που συνδέονται με τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων - μια στροφή για μια αμερικανική τράπεζα που πέτυχε ταχεία ανάπτυξη μετά το επιθετικό φλερτ με τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.
Η κίνηση αυτή είναι άλλο ένα χτύπημα στη βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων, μετά τη χρεοκοπία της FTX.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι μετοχές της τράπεζας με έδρα τη Νέα Υόρκη υποχωρούν περισσότερο από 50%, παρότι η μετοχή με τις καλύτερες επιδόσεις στον δείκτη KBW Bank πέρυσι.
Περίπου το 23% των 103 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Signature σε καταθέσεις πελατών αφορούσαν τη βιομηχανία κρυπτογράφησης από τα μέσα Νοεμβρίου.
Τώρα η τράπεζα επιδιώκει να μειώσει το μερίδιο σε λιγότερο από το 20% και τελικά σε λιγότερο από το 15% επί των συνολικών καταθέσεων, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Eric Howell σε συνέδριο του κλάδου την Τρίτη.
Δεν είμαστε απλώς μια τράπεζα κρυπτογράφησης και θέλουμε αυτό να γίνει ξεκάθαρα», είπε.
Η μείωση της έκθεσης στα κρυπτονομίσματα σήμαινε ότι η Signature «θα ξεφορτώσει καταθέσεις αξίας περίπου 8 έως 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε αυτό το διάστημα, τις οποίες μπορούμε εύκολα να καλύψουμε μέσω μετρητών και δανείων», είπε ο Howell.
Η Signature είναι μία από τις μοναδικές ομοσπονδιακά ελεγχόμενες τράπεζες των ΗΠΑ που είναι γνωστό ότι έχει λάβει καταθέσεις μεγάλης κλίμακας από πελάτες κρυπτογράφησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης