Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Συνεχίζεται το ντόμινο καταρρεύσεων λόγω FTX - «Έκλεισε» και το Galois Capital

Συνεχίζεται το ντόμινο καταρρεύσεων λόγω FTX - «Έκλεισε» και το Galois Capital
Στην πτώχευση της FTX στο Delaware έχουν εντοπιστεί έως και 1 εκατ. πιστωτές
Ένα αμοιβαίο κεφάλαιο αντιστάθμισης κινδύνου που ήταν ένα από τα πιο προβεβλημένα θύματα του σκανδάλου FTX, όταν τα μισά από τα περιουσιακά του στοιχεία παγιδεύτηκαν στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων που κατέρρευσε, αποφάσισε να κλείσει και να επιστρέψει τα υπόλοιπα χρήματά του στους επενδυτές.
Το Galois Capital, το οποίο πέρυσι διαχειριζόταν περίπου 200 εκατ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία και ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ποσοτικά κεφάλαια με επίκεντρο την κρυπτογράφηση, δήλωσε στους επενδυτές ότι σταμάτησε όλες τις συναλλαγές και διέγραψε όλες τις θέσεις του, καθώς δεν ήταν πλέον βιώσιμο, σύμφωνα με έγγραφα που είδαν οι Financial Times.
"Δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης του FTX, θεωρούμε ότι δεν είναι βιώσιμο να συνεχίσουμε να λειτουργούμε το ταμείο τόσο οικονομικά όσο και πολιτιστικά", έγραψε ο συνιδρυτής Kevin Zhou.
"Για άλλη μια φορά λυπάμαι τρομερά για την τρέχουσα κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε".

Σε δεινή θέση αρκετά funds

Τον Νοέμβριο οι FT αποκάλυψαν ότι το Galois, παρά το γεγονός ότι απέσυρε κάποια χρήματα, εξακολουθούσε να έχει περίπου τα μισά περιουσιακά του στοιχεία δεσμευμένα στο FTX όταν το ανταλλακτήριο κατέρρευσε.
Σε μια κατάσταση που θυμίζει τη Lehman Brothers το 2008, τα hedge funds έμειναν με δισεκατομμύρια δολάρια παγιδευμένα στο FTX, ενώ πολλοί το θεωρούσαν ως μια από τις πιο αξιόπιστες πλατφόρμες συναλλαγών σε μια συχνά ελάχιστα ρυθμιζόμενη ή μη ρυθμιζόμενη βιομηχανία.
Στην πτώχευση της FTX στο Delaware έχουν εντοπιστεί έως και 1 εκατ. πιστωτές.
Ο ιδρυτής της, Sam Bankman-Fried, πρόκειται να δικαστεί τον Οκτώβριο για κατηγορίες απάτης, στις οποίες έχει δηλώσει αθώος.
Το Galois ανέφερε στην επιστολή ότι με το κλείσιμο του αμοιβαίου κεφαλαίου οι πελάτες θα λάβουν το 90% των χρημάτων που δεν παγιδεύτηκαν στο FTX.
Το υπόλοιπο 10% θα κρατηθεί προσωρινά μέχρι να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με τους διαχειριστές και τον ελεγκτή.
Ο Zhou ανέφερε επίσης στην επιστολή την προτίμησή του για την πώληση της απαίτησης του ταμείου στην FTX, αντί να περάσει από μια χρονοβόρα νομική διαδικασία.
Έγραψε ότι οι διαδικασίες πτώχευσης μπορεί να διαρκέσουν μια δεκαετία ή και περισσότερο και ότι οι προβληματικοί αγοραστές τέτοιων απαιτήσεων "έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από εμάς στην άσκηση απαιτήσεων στο πτωχευτικό δικαστήριο".
Από την αποστολή της επιστολής, η Galois πούλησε την απαίτησή της για περίπου 16 σεντς του δολαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης