Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Στην κόψη του ξυραφιού τα κρυπτονομίσματα - Νέες αποκαλύψεις για Silvergate, Bitcoin

Στην κόψη του ξυραφιού τα κρυπτονομίσματα - Νέες αποκαλύψεις για Silvergate, Bitcoin
Η Silvergate αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας και φερεγγυότητας
Σχετικά Άρθρα
Τα κρυπτονομίσματα και οι μετοχές των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα εξακολουθούσαν να δέχονται πιέσεις, καθώς τα προβλήματα στην Silvergate και η συνεχής ροή αρνητικών ρυθμιστικών ειδήσεων κρατούσαν την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων σε εγρήγορση.
Τα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης ελαχιστοποιούν τις συναλλαγές τους με την Silvergate, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας και φερεγγυότητας ως αποτέλεσμα της απόσυρσης των χρημάτων των μικροεπενδυτών από την κρυπτογράφηση.
Η ζήτηση των πελατών για fiat ανάγκασε τη Silvergate να πουλήσει το μεγάλο χαρτοφυλάκιο τίτλων της με μεγάλη ζημία, εξανεμίζοντας μεγάλο μέρος του κεφαλαίου της.
Η Silvergate δήλωσε αργά την Παρασκευή ότι διέκοψε το προϊόν-ναυαρχίδα που επέτρεπε στους πελάτες να μεταφέρουν δολάρια μέσα και έξω από το σύστημά της σε 24ωρη βάση, κόβοντας ουσιαστικά μία από τις μεγαλύτερες πηγές εσόδων της.
Πολλές εταιρείες κρυπτογράφησης, συμπεριλαμβανομένων των Paxos, Gemini και Crypto.com, είχαν δηλώσει ότι θα σταματήσουν να επιτρέπουν πληρωμές μέσω του λεγόμενου Silvergate Exchange Network (SEN) την περασμένη εβδομάδα, αμέσως μετά την προειδοποίηση της τράπεζας ότι ενδέχεται να μην είναι σε θέση να επιβιώσει ως συνεχιζόμενη επιχείρηση.
Η Silvergate είχε αντιμετωπίσει προβλήματα στα τέλη του περασμένου έτους, όταν η κατάρρευση της FTX προκάλεσε μαζική φυγή από τα κρυπτονομίσματα.
Έκτοτε, οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ειδικότερα έχουν εντείνει τον έλεγχο των εναπομεινάντων ανταλλακτηρίων κρυπτογράφησης, οδηγώντας σε μια σειρά από αρνητικά δημοσιεύματα στον Τύπο που αφήνουν να εννοηθεί ότι πολλά από αυτά θα δυσκολευτούν να συνεχίσουν να λειτουργούν στις ΗΠΑ.

Νέες αποκαλύψεις για Binance

Το Σαββατοκύριακο, η Wall Street Journal ανέφερε ότι οι δεσμοί μεταξύ των θεωρητικά διαχωρισμένων δραστηριοτήτων της Binance στις ΗΠΑ ήταν στην πραγματικότητα βαθιά συνυφασμένοι με τις υπεράκτιες δραστηριότητές της, εκθέτοντάς την σε δυνητικά σοβαρό ρυθμιστικό κίνδυνο.
Ο πρόεδρος της εταιρείας Patrick Hillmann έχει ήδη δηλώσει ότι αναμένει να πρέπει να πληρώσει για να διευθετήσει τις έρευνες σχετικά με την ιστορική δραστηριότητα της Binance στις ΗΠΑ.
Υπήρξαν επίσης νέες αποκαλύψεις γύρω από τη διακυβέρνηση του Tether, του μεγαλύτερου σταθερού νομίσματος στον κόσμο, το οποίο λειτουργεί ως βασικό σημείο εισόδου και εξόδου μεταξύ των χώρων fiat και κρυπτονομισμάτων.
Η WSJ επικαλέστηκε έγγραφα που δείχνουν ότι τα στελέχη γνώριζαν για ξέπλυμα χρήματος από συνδεδεμένα μέρη κατά τη διάρκεια μιας περιόδου άγχους στην αγορά το 2017, καθώς το δίκτυο πάλευε να διατηρήσει την πρόσβασή του στο τραπεζικό σύστημα.
To Tether απάντησε - ως συνήθως - απορρίπτοντας τους "μπαγιάτικους ισχυρισμούς από πολύ παλιά" ως "περισσότερο FUD" (φόβος, αβεβαιότητα και αμφιβολία) και χαρακτήρισε το άρθρο "εντελώς ανακριβές και παραπλανητικό".
Το Bitcoin σημείωνε πτώση 0,4% στα 22.423 δολάρια, ενώ το Ethereum σημείωνε πτώση 0,2% στα 1.570 δολάρια.
Η μετοχή της Silvergate σημείωσε πτώση 8,6% μετά την είδηση της SEN, γεγονός που οδήγησε την Wedbush να υποβαθμίσει εκ νέου την άκρως κερδοσκοπική μετοχή σε πώληση, με βάση την αξία εκκαθάρισης των 5 δολαρίων ανά μετοχή και την υπόθεση ότι μόνο το 80% της αξίας της θα ανακτηθεί στο πλαίσιο της εκκαθάρισης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης