Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Έκπληξη από Roubini, εκδίδει το δικό του… shitcoin – Zhao (CEO Binance): Τελικά, κάποιοι άνθρωποι είναι ξεδιάντροποι

Έκπληξη από Roubini, εκδίδει το δικό του… shitcoin – Zhao (CEO Binance): Τελικά, κάποιοι άνθρωποι είναι ξεδιάντροποι
Οι ισχυρισμοί του «CZ» έχουν προκαλέσει… σχετικό σάλο…
O Dr Doom, κατά κόσμον Nouriel Roubini έχει αρθρογραφήσει πάμπολλες φορές κατά των κρυπτονομισμάτων, με τον διαπρύσιο λόγο του να έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων…
Μια από τις φιγούρες οι οποίες αντέδρασαν ήταν ο Changpeng «CZ» Zhao, Διευθύνων Σύμβουλος της Binance, κορυφαίου παγκόσμιου ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης, ο οποίος κατηγόρησε τον Δρ Roubini για το γεγονός ότι αφενός εξέδωσε κρυπτονόμισμα, αφετέρου πως χρησιμοποίησε το λογότυπο της Binance στον ιστότοπό του χωρίς άδεια.
Φυσικά, η ενέργεια του «CZ» δεν ήταν τίποτε άλλο παρά αντίδραση στην κριτική που άσκησε στην Binance ο Roubini όταν κατέρρευσε το ανενεργό πλέον ανταλλακτήριο FTX Derivatives.
Οι ισχυρισμοί του «CZ» έχουν προκαλέσει… σχετικό σάλο, καθώς αποκαλύπτουν την ένταση που υφέρπει μεταξύ των παραδοσιακών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και της αναδυόμενης σφαίρας της κρυπτογράφησης.
Σε πρόσφατη ανάρτηση στο X, ο CZ εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη χρήση του λογότυπου Binance από τον Roubini.
«Μερικοί άνθρωποι είναι ξεδιάντροποι. Αφού επιτέθηκε δημόσια στη Binance πριν από ένα χρόνο, τώρα εκδίδει κρυπτονόμισμα και τοποθετεί το λογότυπο Binance στον ιστότοπό του ΧΩΡΙΣ άδεια».
Από την άλλη, ο Roubini παραμένει σιωπηλός σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες του «CZ», διότι, όπως προειπώθηκε, έχει άμεση συμμετοχή σε ένα κρυπτο-project ονόματι Atlas με στόχο αυτό να λειτουργήσει ως εναλλακτική λύση στο αμερικανικό δολάριο.
Πράγματι, αυτό αποτελεί σημαντική απόκλιση από την προηγούμενη στάση του έναντι των κρυπτονομισμάτων.
Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτό το εγχείρημα και αν θα τον φέρει πιο κοντά στον χώρο της κρυπτογράφησης.

Η αλλαγή στη διάθεση του Roubini…

Ο Δρ Nouriel Roubini είναι γνωστός για τον σκεπτικισμό του απέναντι στα κρυπτονομίσματα.
Η ειλικρινής αντίθεσή του στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία τον έχει καταστήσει persona non grata στην κρυπτο-κοινότητα…
Στο παρελθόν, είχε συμβουλέψει τους γερουσιαστές των ΗΠΑ να προσέχουν τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις των κρυπτονομισμάτων.
Περιέγραψε δε το οικοσύστημα κρυπτογράφησης ως «γεμάτο απάτες, ανασφαλής και άχρηστη τεχνολογία».
Οι πρόσφατες ενέργειές του, όπως τις περιέγραψε η CZ, έχουν, ωστόσο, δώσει άλλη εικόνα.
Η ξαφνική εμπλοκή του Roubini στον κόσμο της κρυπτογράφησης συσχετίζεται με την περίπτωση του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Carl Icahn.
Ο Icahn, ο οποίος είχε προηγουμένως επικριτική άποψη για τα κρυπτονομίσματα, εξέφρασε πρόσφατα ενδιαφέρον για αγορά τους, σκεπτόμενος ακόμη και επένδυση δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Αυτή η αξιοσημείωτη αλλαγή στην οπτική γωνία του Icahn χρησιμεύει ως απόδειξη της αυξανόμενης επιρροής και της συνάφειας των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στο ευρύτερο οικονομικό τοπίο.
Το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα δεν περιορίζεται σε άτομα όπως ο Carl Icahn και ο Nouriel Roubini.
Παραδοσιακοί χρηματοοικονομικοί γίγαντες, όπως η BlackRock Inc (NYSE: BLK), η Fidelity Investments και η Invesco, διερευνούν επίσης την πιθανότητα υιοθέτησης κρυπτονομισμάτων ως assets με την εισαγωγή spot Bitcoin ETFs.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης