Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι - Novogratz: Η Fed θα απελευθερώσει «ζωώδη ένστικτα»

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι - Novogratz: Η Fed θα απελευθερώσει «ζωώδη ένστικτα»
Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική πολιτική, θα απελευθερώσει «ζωώδη ένστικτα» στις αγορές
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση ότι το Bitcoin, ο χρυσός και το ασήμι θα σημειώσουν άλμα καθώς η Fed αλλάζει τη νομισματική πολιτική, σε αντίθεση με το γουάν της Κίνας που αντιμετωπίζει διαρθρωτικά προβλήματα, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Galaxy Digital, Mike Novogratz.
Όπως επεσήμανε μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, όταν η κεντρική τράπεζα στραφεί από τη hawkish στάση της σε μια dovish στάση, θα απελευθερώσει «ζωώδη ένστικτα» στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Σύμφωνα με τον ίδιο, άλλωστε, το δολάριο έχει ήδη αρχίσει να πέφτει λόγω των στοιχημάτων για μια στροφή της Fed.
Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής πρόσθεσε ότι εξακολουθεί να είναι αισιόδοξος για το ευρώ, το δολάριο Αυστραλίας και το ρεάλ Βραζιλίας. Ωστόσο, σορτάρει το κινεζικό γουάν, επικαλούμενος διαρθρωτικά προβλήματα στην οικονομία. Συνολικά, έχει θέση short στο δολάριο, υποθέτοντας ότι η αμερικανική οικονομία επιβραδύνεται, ο πληθωρισμός ψύχεται και η Fed αρχίζει να μειώνει τα επιτόκια.
Ο Novogratz είναι, επίσης, αισιόδοξος για τον χρυσό, λέγοντας ότι αν κλείσει πάνω από τα 2.000 δολάρια για μερικές εβδομάδες, θα μπορούσε να πάει πολύ ψηλότερα από εκεί. Ομοίως, το ασήμι φαίνεται να πιέζεται και είναι έτοιμο να κάνει επίσης άλμα, πρόσθεσε.
«Ο χρυσός, το ασήμι, το bitcoin πραγματικά όλα θα πρέπει να πάνε καλά αν η Fed τελειώσει με την αύξηση των επιτοκίων και αρχίσει να τα μειώνει», προέβλεψε ο Novogratz.
Πρόσθεσε αργότερα ότι ένας αριθμός άλλων παραγόντων θα οδηγήσει το bitcoin υψηλότερα, ενδεχομένως να ξεπεράσει προηγούμενα ρεκόρ. Αυτό περιλαμβάνει την πιθανή έγκριση των spot bitcoin ETFs, την έλλειψη πωλητών και τον επερχόμενο κύκλο μείωσης κατά το ήμισυ. «Πραγματικά, προετοιμάζετε για μια υπέροχη ιστορία», είπε.
Μια χρονιά εκλογών το 2024 θα προσθέσει επίσης περισσότερη πολιτική αβεβαιότητα, παρέχοντας άλλη μια ώθηση για το bitcoin, δήλωσε ο Novogratz. Και με τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ιαπωνία να μην μπορούν ακόμη να βάλουν σε τάξη τα δημοσιονομικά τους, αυτός είναι «ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι επενδύουν στο bitcoin εξ αρχής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης