Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Καινοτομία από την Αργεντινή: Θα εξορύξει Bitcoin με «λανθάνον» αέριο

Καινοτομία από την Αργεντινή: Θα εξορύξει Bitcoin με «λανθάνον» αέριο

Η αλλαγή ηγεσίας στην Αργεντινή άλλαξε και την αντιμετώπιση του Bitcoin

Σχετικά Άρθρα

Όλο και περισσότερο στο Bitcoin στρέφεται ο ενεργειακός τομέας της Αργεντινής, αυτή τη φορά με μια κρατική εγκατάσταση που χρησιμοποιεί φυσικό αέριο από κοιτάσματα πετρελαίου που διαφορετικά θα σπαταλούνταν.
Η θυγατρική της κρατικής εταιρείας ενέργειας YPF, YPF Luz, συνεργάστηκε πρόσφατα με την Genesis Digital Assets (GDA) για τη δημιουργία εγκατάστασης εξόρυξης με λανθάνον αέριο.
Σημειώνεται πως η αλλαγή ηγεσίας στην Αργεντινή άλλαξε και την αντιμετώπιση του Bitcoin, με την εκλογή του φιλικού προς το κρυπτονόμισμα, προέδρου Javier Milei, στα τέλη του 2023.
Με την επαναχρησιμοποίηση αερίου που δεν συμφέρει να πωληθεί και καίγεται αυτήν τη στιγμή ως απόβλητο, η GDA εκτιμά ότι η εξόρυξή της θα μπορούσε να μειώσει έως και 63% τις εκπομπές άνθρακα, κάτι που δείχνει πώς η εξόρυξη Bitcoin μπορεί να αξιοποιήσει παραγωγικά τα ενεργειακά υποπροϊόντα.
Ο ιδρυτής του GDA, Abdumalik Mirakhmedov, είπε: «Αυτή θα είναι μια ακόμη ευκαιρία να δείξουμε στον κόσμο ότι η εξόρυξη Bitcoin μπορεί να έχει θετική επίδραση στο περιβάλλον και να ενσωματωθεί πλήρως στις τοπικές κοινωνίες».
Για την YPF Luz, η δημιουργία εσόδων από αέριο αντισταθμίζει το κόστος και προωθεί τη βιωσιμότητα. Για την GDA, αυτό σημαίνει ανταγωνιστική τιμολόγηση ενέργειας και μειωμένη παραγωγή άνθρακα. Για την Αργεντινή, σηματοδοτεί ηγετικό ρόλο στη μόχλευση της εξόρυξης Bitcoin για τη βελτίωση της ενεργειακής υποδομής.
Οι ειδήσεις αντικατοπτρίζουν τον τρόπο με τον οποίο άλλες χώρες χρησιμοποιούν την εξόρυξη Bitcoin για να «καθαρίσουν» τα ενεργειακά δίκτυα. Το Μπουτάν εξορύσσει Bitcoin με ανανεώσιμη υδροηλεκτρική ενέργεια για να καταναλώσει το εποχικό περίσσευμά του, ενώ το Ελ Σαλβαδόρ χρησιμοποιεί γεωθερμική ενέργεια για την εξόρυξη χωρίς αποτύπωμα άνθρακα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης