Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Άλμα πάνω από 50% για το MAGA, το μεγαλύτερο memecoin με θέμα τον Donald Trump

Άλμα πάνω από 50% για το MAGA, το μεγαλύτερο memecoin με θέμα τον Donald Trump
Η είδηση ​​της απόπειρας δολοφονίας είχε επίσης αντίκτυπο σε άλλα memes με θέμα τον Trump
Το μεγαλύτερο memecoin με θέμα τον Donald Trump, το MAGA (TRUMP), σημείωσε άνοδο πάνω από 50% μετά από απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών ενώ μιλούσε σε συγκέντρωση στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια.
Το memecoin που βασίζεται στο Ethereum είδε την αξία του να εκτοξεύεται από 6,31 δολάρια σε 10,36 δολάρια αμέσως μετά το συμβάν, με αποτέλεσμα η συνολική του κεφαλαιοποίηση να εκτιναχθεί στα ύψη από 293 εκατομμύρια δολάρια σε 469 εκατομμύρια δολάρια σε λιγότερο από 45 λεπτά.
Η είδηση ​​της απόπειρας δολοφονίας είχε επίσης αντίκτυπο σε άλλα memes με θέμα τον Trump.
Το Tremp (TREMP), ένα memecoin που βασίζεται στο blockchain Solana, αυξήθηκε κατά περισσότερο από 63% μέσα σε μία ώρα από το συμβάν.
Ένα άλλο memecoin που ονομάζεται MAGA Hat (MAGA) αυξήθηκε για λίγο κατά 21% κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Η απόπειρα δολοφονίας του Trump

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια στις 13 Ιουλίου, ακούστηκαν αρκετοί πυροβολισμοί από άγνωστη κατεύθυνση ενώ ο Trump ήταν στη σκηνή.
Ο πρώην πρόεδρος αντέδρασε γρήγορα, έσφιξε το αυτί του και έπεσε στο έδαφος καθώς πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας έσπευσαν να τον προστατέψουν.
Ένας επίσημος εκπρόσωπος από την εκστρατεία του Trump διαβεβαίωσε το κοινό ότι δεν τραυματίστηκε και ότι λάμβανε ιατρική περίθαλψη σε τοπική μονάδα υγείας.
«Ο Πρόεδρος Trump ευχαριστεί τις αρχές επιβολής του νόμου και τους πρώτους ανταποκριτές για τη γρήγορη δράση τους κατά τη διάρκεια αυτής της αποτρόπαιας πράξης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του.

Η απόπειρα δολοφονίας είχε άμεσες συνέπειες και στη σφαίρα των αγορών προβλέψεων

Στο Polymarket της αγοράς προβλέψεων που βασίζεται στο Ethereum, οι πιθανότητες του Trump να κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές αυξήθηκαν από 60% σε 68% μετά το περιστατικό, ενώ οι προβλεπόμενες πιθανότητες επανεκλογής του προέδρου Joe Biden μειώθηκαν από 30% σε 15%, σύμφωνα με στοιχεία της Polymarket.
Ως αποτέλεσμα, ο Trump είναι πλέον το ξεκάθαρο φαβορί στην αγορά προβλέψεων, με συνολικές αποδόσεις 70%.

Η θέση του Τραμπ για την κρυπτογράφηση

Η στάση του Trump για τα κρυπτονομίσματα έχει εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου.
Παρά το γεγονός ότι προηγουμένως είχε επικρίνει το Bitcoin ως «απάτη», πρόσφατα άλλαξε τη ρητορική του.
Στις 14 Ιουνίου, δήλωσε ότι θα τερματίσει τον «πόλεμο κατά της κρυπτογράφησης» της κυβέρνησης Biden εάν εκλεγεί πρόεδρος.
Ο Trump είχε επίσης επικρίνει προηγουμένως τον Biden για τη σκληρή του στάση στα κρυπτονομίσματα, τονίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να προσπαθήσουν να είναι ηγέτης στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων.
Όπως αναφέρθηκε, μια έρευνα που διεξήχθη από το Harris Poll αποκάλυψε ότι ένας στους τρεις ψηφοφόρους στις ΗΠΑ εξετάζει τη θέση ενός υποψηφίου για τα κρυπτονομίσματα πριν λάβει την απόφαση ψήφου του.
Μια άλλη έρευνα που διεξήχθη από την κορυφαία εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων κρυπτογράφησης Paradigm αποκαλύπτει ότι οι αριθμοί δημοσκοπήσεων του Trump για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του 2024 απολαμβάνουν σημαντική υποστήριξη από την κοινότητα των κρυπτονομισμάτων.
Η έρευνα, η οποία περιελάμβανε 1.000 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, διαπίστωσε ότι το 48% των κατόχων κρυπτογράφησης σχεδιάζει να ψηφίσει τον πρώην πρόεδρο, ενώ το 39% σκοπεύει να ψηφίσει τον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden.
Ομοίως, μια πρόσφατη έκθεση από την Coinbase ισχυρίστηκε ότι οι ψηφοφόροι της Καλιφόρνια που κατέχουν κρυπτονομίσματα αναμένεται να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις εκλογές του 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης