Τελευταία Νέα
Μαύρη Πένα

«ΕΛΕΓΧΟΣlive»: Ψηφιακό φακέλωμα και πρόστιμα - φωτιά για τα ακινητοποιημένα οχήματα

«ΕΛΕΓΧΟΣlive»: Ψηφιακό φακέλωμα και πρόστιμα - φωτιά για τα ακινητοποιημένα οχήματα
Οι ιδιοκτήτες θα βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμα-φωτιά που ξεκινούν από 10.000 ευρώ και εκτοξεύονται στα 30.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής
Η ΑΑΔΕ στήνει ακόμη μία ψηφιακή παγίδα, αυτή τη φορά για τα οχήματα που δηλώνονται σε ακινησία, αλλά εξακολουθούν να κυκλοφορούν.
Με το ηλεκτρονικό «μάτι» του συστήματος ΕΛΕΓΧΟΣlive, οι πινακίδες θα σκανάρονται, τα πρόστιμα θα κόβονται επιτόπου, και οι ιδιοκτήτες θα βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμα-φωτιά που ξεκινούν από 10.000 ευρώ και εκτοξεύονται στα 30.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής.
Η στόχευση της φοροδιαφυγής μέσω της ψηφιοποίησης δεν αποτελεί είδηση.
Το ερώτημα είναι αν το «ψηφιακό κυνήγι» εξαντλείται στην παρακολούθηση μικροπαραβάσεων ή αν πρόκειται για μια ακόμη ένδειξη του πώς το κράτος στεγνώνει τους ιδιοκτήτες Ι.Χ. με μέτρα υψηλής κατασταλτικότητας.
Με τις διασταυρώσεις δεδομένων να γίνονται πιο αμείλικτες και τα πρόστιμα να κινούνται σε δυσθεώρητα ύψη, η ΑΑΔΕ συνεχίζει την πορεία προς μια εποχή όπου η τεχνολογία δεν είναι απλώς εργαλείο, αλλά άτεγκτος μηχανισμός επιτήρησης.
Το θέμα είναι αν αυτή η αυστηρότητα θα επεκταθεί και στις μεγάλες φορολογικές εκκρεμότητες ή αν η τεχνολογία θα χρησιμοποιείται κυρίως για το κυνήγι των συνήθων υπόπτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης