Τελευταία Νέα
Νομικό Βήμα

Αλέξανδρος Μαντζούτσος (ΔΣΑ): Αντί… «ευχών» για το 2024

Αλέξανδρος Μαντζούτσος (ΔΣΑ): Αντί… «ευχών» για το 2024
Από τον Αλέξανδρο Μαντζούτσο, Δικηγόρο – ΔΝ, Αντιπρόεδρο του ΔΣΑ
 
Το μέλλον, όσο περνάει από το χέρι μας, το διαμορφώνουμε με τις προσδοκίες μας που γίνονται πράξεις, όχι με ευχολόγια.
Οι πράξεις έχουν σημασία και αυτές γίνονται εφικτές, γίνονται περισσότερες και καλύτερες, με την προσπάθεια, τη συμμετοχή, τη συνεργασία και την υπεραξία όλων.
Να μην ξεχνάμε ότι πάνω απ’ όλα είμαστε συνάδελφοι και κάποια στιγμή και λάθη θα κάνουμε και θα χρειαστούμε ο ένας τη βοήθεια του άλλου.
Η αγάπη για τη δουλειά μας, η αλληλοϋποστήριξη στην καθημερινότητά μας, η αλληλεγγύη στους πιο αδύναμους θα φωτίζουν την πορεία μας μέσα στη νύχτα.
Η συμπόρευση, η αφοσίωση, η κατανόηση θα μας προστατεύουν από τα αρπακτικά που καραδοκούν στο σκοτάδι για να τραφούν από τον εγωισμό και το διχασμό.
Λεγόμαστε «δικηγορικό σώμα», γιατί είμαστε ένα σώμα (με τις όποιες διαφορές μας, όπως διαφορετικά είναι και τα μέρη του σώματός μας).
Αν είμαστε και μια ψυχή, καμία εξουσία, κανένας υπουργός, κανένα ύπουλο τέχνασμα, σχέδιο ή νομοσχέδιο δεν θα μπορέσει ποτέ να μας νικήσει.
Η εμπειρία διδάσκει ότι το κακό συντρίβεται στο απόγειο της αλαζονείας του· σα να ενεργοποιείται κάποιος αόρατος, μυστικός μηχανισμός, ακριβώς τη στιγμή που αυτό φαντάζει ανίκητο και όταν κάθε ελπίδα τείνει να έχει χαθεί.
Να έχουμε πίστη και υπομονή
Να έχουμε ο ένας τον άλλον.
Να έχουμε αγάπη, πολλή αγάπη.
Μέσα από την καρδιά μου, το 2024 να φέρει στον καθένα αυτό που χρειάζεται περισσότερο!
Καλή Πρωτοχρονιά!
Καλή Χρονιά!!
«Δεν βγαίνουνε τα όνειρα σε πλειστηριασμό.
Δεν παίχτηκε η παρτίδα μας ακόμα…».

www.bankingnews.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης