Τελευταία Νέα
old

Κομισιόν: Μοχλός επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας ο ενεργειακός τομέας - Στο Μέγαρο Μαξίμου αύριο, ο Επίτροπος Günther Oettinger

Κομισιόν: Μοχλός επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας ο ενεργειακός τομέας - Στο Μέγαρο Μαξίμου αύριο, ο Επίτροπος Günther Oettinger
Στην Αθήνα αύριο ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ενέργειας
Ως βασικό μοχλό επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας χαρακτηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον τομέα της ενέργειας.
Ειδικότερα, ενόψει της αυριανής επίσκεψης του Ευρωπαίου Επίτροπου Ενέργειας, Günther Oettinger στην Αθήνα, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, διαμήνυσε πως «ο τομέας της ενέργειας μπορεί να αποτελέσει βασικό μοχλό επανεκκίνησης της Ελληνικής οικονομίας».
Μάλιστα, ο Π. Καρβούνης υποστήριξε πως «λόγω των πλούσιων φυσικών της πόρων όσο και της πλεονεκτικής γεωγραφικής της θέσης, η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει ξένους επενδυτές, να αυξήσει την παραγωγή ενέργειας και να καταστεί ενεργειακός κόμβος στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, μια ενεργειακή γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης».

Το πρόγραμμα του Günther Oettinger στην Αθήνα:
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αναμένεται να συναντηθεί αύριο, Παρασκευή, στις 14:30 με τον Αντώνη Σαμαρά. Η  συνάντηση επίκειται να λάβει χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Παράλληλα, ο Günther Oettinger θα συναντηθεί με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη και τον αρμόδιο υφυπουργό, Ασημάκη Παπαγεωργίου.

Η μείωση του κόστους της ενέργειας και οι διαπραγματεύσεις ΔΕΠΑ-Gazprom για φθηνότερο φυσικό αέριο στο επίκεντρο της σύσκεψης
Θέματα ενέργειας εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια της ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Κατόπιν της σύσκεψης, ο υπ.Περιβάλλοντος, Γ.Μανιάτης υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τρόποι μείωσης του κόστους ενέργειας, ενώ εκτενής αναφορά έγινε και στο πρόβλημα των νοικοκυριών που δεν έχουν ρεύμα.
Ο κ.Μανιάτης υποστήριξε πως η κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλία, με στόχο να λυθεί το πρόβλημα.
Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, οι τοπικές αρχές θα πρέπει να ενημερώνουν άμεσα τη ΔΕΗ για τις περιπτώσεις των οικογενειών που πραγματικά δεν μπορούν να αποπληρώσουν και η ΔΕΗ θα επαναφέρει το ρεύμα.
Από την πλευρά του ο κ.Χατζηδάκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης για μείωση του κόστους ενέργειας και στις βιομηχανίες, κάτι που θα δημιουργήσει, όπως είπε, νέες θέσεις εργασίας.
Στο τραπέζι έπεσε και το θέμα της πορείας των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΔΕΠΑ και Gazprom για φθηνότερο φυσικό αέριο, αλλά και η πορεία των ερευνών για πετρέλαιο σε Ιωάννινα και Πατραϊκό Κόλπο.
Για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ οι υπουργοί δεν θέλησαν να ανοίξουν τα χαρτιά τους δεδομένης και της αυριανής άφιξης στην Αθήνα του επιτρόπου Ενέργειας G.Oettinger, στην ατζέντα του οποίου είναι η πορεία των ιδιωτικοποιήσεων, οι εξελίξεις στο θέμα των υδρογονανθράκων  και οι αλλαγές στις αγορές ηλεκτρισμού-φυσικού αερίου.
Κύριο μέλημα των κ.κ.Σαμαρά και Βενιζέλου ήταν κατά τη διάρκεια της διερυμένης αυτής σύσκεψης να αναζητήσουν τους τρόπους αλλά και το σχήμα, με το οποίο θα πραγματοποιηθεί η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ζήτημα που αναμφίβολα αναμένεται να πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις από τους εργαζομένους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης