Τελευταία Νέα
old

Μητσοτάκης (υπ.Διοικητικής Μεταρρύθμισης) – Τέλος οι οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις - Εντός του έτους 15.000 απολύσεις από το Δημόσιο

Μητσοτάκης (υπ.Διοικητικής Μεταρρύθμισης) – Τέλος οι οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις - Εντός του έτους 15.000 απολύσεις από το Δημόσιο
Η εξυγίανση του Κράτους δεν μπορεί να γίνει μόνο μέσω περικοπών


(upd) Την άποψη ότι το ζητούμενο για το Δημόσιο είναι η αποτελεσματικότητα και όχι η εξυγίανση του μέσω περικοπών εξέφρασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ.Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ.
Όπως είπε ο κ.Μητσοτάκης, το κύριο πρόβλημα είναι η αποτελεσματικότητα του κράτους και όχι το μέγεθος του.
«Έχει τελειώσει η εποχή των οριζόντιων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, αυτό το λέμε με απόλυτη σαφήνεια» είπε ο κ.Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι βάσει των συμφωνηθέντων πρέπει να αποχωρήσουν από το δημόσιο 15.000 άνθρωποι μέχρι το τέλος του έτους.
Όπως είπε, ο στόχος των απολύσεων θα επιτευχθεί, αλλά πρόσθεσε πως θα συνοδεύονται  από ισοδύναμες προσλήψεις.
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι όταν ολοκληρωθεί η έρευνα ελέγχου των πλαστών πιστοποιητικών και των παράτυπων μετατροπών των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου, θα εκπλαγούμε όλοι από το βαθμό της ασυδοσίας.
«Το δημόσιο δεν γίνεται καλύτερο μόνο υπό το πρίσμα του πόσοι θα φύγουν, είναι πιο σύνθετο το θέμα Βάζουμε στην ατζέντα ουσιαστικά ζητήματα για την αναδιάρθρωση του δημοσίου που δεν έχει θίξει η τρόικα, όχι να περιορίζουμε τη συζήτηση στο πόσοι θα φύγουν» τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αναφέροντας ότι η διαθεσιμότητα πραγματοποιείται πάντα σε συνεργασία με το συναρμόδιο υπουργείο.
«Η συζήτηση για τους καταργούμενους φορείς πηγαίνει πίσω πολλά χρόνια. Υπήρχαν οι λίστες, δεν υπήρχε πολιτική βούληση. Όταν λέμε κατάργηση εννοούμε το κλείσιμο, μιλάμε πάντα για ΝΠΙΔ. (...) Τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε ας κλείσουμε πλεονάζοντες οργανισμούς που είναι πολυτέλεια για σήμερα» επισήμανε ο υπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η διαδικασία κινητικότητας για του σχολικούς φύλακες θα ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα με τους τρίτεκνους με προοπτική απορρόφησης τους το σύστημα υγείας.
Όσον αφορά την απόφαση του ΣτΕ με την οποία κηρύσσονται αντισυνταγματικές οι περικοπές για όλους τους ένστολους, ο κ.Μητσοτάκης ανέφερε ότι υπάρχει διαρροή και ότι δεν υπάρχει ακόμη απόφαση, και για αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν σχολιάζουμε αυτές τις αποφάσεις.
«Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης πρέπει να γίνονται σεβαστές, όπως και αποφάσεις για προσφυγές που οι εργαζόμενοι δεν έχουν δικαιωθεί» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.

(πρώτη ενημέρωση 20 Ιανουαρίου 08:46)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης